ŽDRIJEB WIMBLEDONA

Troje hrvatskih predstavnika u ždrijebu Wimbledona, solidno su prošli

Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Instagram
Foto: Reuters
28.06.2024.
u 13:03
Održan je ždrijeb za Wimbledon. Borna Ćorić je za suparnika izvukao Brazilca, Donna Vekić će igrati protiv Kineskinje, a Martić s domaćom predstavnicom. Izvučena su i dva para bivših osvajačica
Pogledaj originalni članak

U ponedjeljak počinje najveći teniski turnir na svijetu i treći Grand Slam sezone, Wimbledon. U glavnom turniru u pojedinačnoj konkurenciji natječe se svega troje hrvatskih tenisača: Borna Ćorić u muškoj konkurenciji te Donna Vekić i Petra Martić u ženskoj.

Borna Ćorić će za suparnika u prvom kolu imati Felipea Meligenija Alvesa, a u eventualnom trećem kolu vjerojatno će igrati protiv branitelja naslova Carlosa Alcaraza.

U ženskoj konkurenciji Donna će igrati protiv Kineskinje Xiyu Wang, a Petra protiv domaće predstavnice Francesce Jones. U slučaju da prođu, obje tenisačice će već u drugom kolu imati jako težak posao jer Donna će vjerojatno na treću tenisačicu svijeta i dvostruku braniteljicu Australian Opena Arynu Sabalenku, dok će Petra na najbolju tenisačicu svijeta i osvajačicu pet Grand Slamova Igu Swiatek.

U ženskoj konkurenciji vrijedi izdvojiti dva para s osvajačicama Grand Slama. Navedena Iga Swiatek sučelit će se protiv Amerikanke Sofije Kenin (AO 2020.) koja je bila Igina prva žrtva u finalima Grand Slamova, a Viktoria Azarenka (AO 2012. i 2013.) igrat će protiv još jedne Amerikanke Sloane Stephens (US OPEN 2017.).

 
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.