Omladinska škola

Tudor i Krstičević u mlađim kategorijama Hajduka

Foto: Leonard Ninčević/VLM
Tudor i Krstičević u mlađim kategorijama Hajduka
17.08.2011.
u 12:19
Hajdukova omladinska škola koja pod svojim okriljem u Poljudu, u Primorcu iz Stobreča i u Dalmatincu ima oko 600 djece različitih uzrasnih kategorija krenula je s radom.
Pogledaj originalni članak

Puno je novih trenera, juniore je preuzeo Mišo Krstičević, mlađe kadete vodit će Igor Tudor, a zaposleno je još desetak trenera.

– Iz Hajduka sam otišao kao trener juniora, evo vratio sam se. Želim ozbiljan rad s talentiranom generacijom. Želimo osvojiti kup i prvenstvo, prekinuti dominaciju Dinama, ali osnovni je smisao našeg rada izbacivanje igrača za prvu momčad. Imamo kvalitetnih pojedinaca poput Tomičića, Peričića, Barišića, Tomaša... A ja i moji suradnici, da ne bi bilo zabune, imamo znanja za sve to napraviti – kazao je Krstičević. Igor Tudor pauzirao je neko vrijeme u trenerskom poslu. Posljednji put u Poljudu je bio pomoćnik talijanskog trenera Edoarda Reje. Veliko igračko ime kakvo je Tudor napokon se odlučilo i krenulo u novi izazov.

– Drago mi je da se vraćam nogometu, rad u Hajdukovoj omladinskoj školi mi je novi motiv. Želim se baviti trenerskim poslom, a rad s mlađim kategorijama donijet će mi svakodnevno usavršavanje. Biti trener je ono čime se želim baviti u životu, ovaj posao mogu najbolje raditi – kazao je Tudor. U doba Vučevića kratko je bio demonstrator u omladinskoj školi, ali ovo je praktički njegov pravi početak.

– Radi se ovdje dobro. Kad se gleda sa strane, priča se i ovo i ono, ali to nije baš tako. Volio bih i želja mi je da se vrati prepoznatljivost Hajdukove omladinske škole – rekao je Tudor. A direktor škole Ivica Matković govorio je o osnovnim željama.

U četverogodišnjem ciklusu želimo po sezoni izbaciti barem tri-četiri igrača za prvu momčad, tako da bi u tom razdoblju praktički stasala jedna nova generacija. Hajduk se okrenuo širokom spektru dovođenja igrača, radit ćemo na svim segmentima. Imat ćemo i grupu demonstratora u kojoj radi Saša Glavaš, jer želimo da svi naši igrači do kadeta postanu majstori tehnike – rekao je Matković. O svim tim mladim nadama, na tri razine (Hajduk, Primorac, Dalmatinac) brinut će se 43 trenera. Nikada u povijesti Hajduk nije imao toliko trenera u mlađim kategorijama, svi su na plaći Poljuda i predsjednik Hrvoje Maleš morat će se dobro oznojiti da svima osigura mjesečna primanja. A Matković i društvo imaju veliku odgovornost ispred sebe. Jer, ove priče o razvoju škole slušali smo godinama, ali nije išlo baš dobro.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jolly
13:09 17.08.2011.

Svake godine ista priča u Hajduku: Stvoriti će 2-3 mlada za prvu ekipu, a onda krenu po razne bugare, rumunje, japance, estonce i tunguzijce. Počnite već jednom stvarati vlastite igrače kako bi prvenstvo postalo zanimljivije bar od 2015.