L'EQUIPE U HRVATSKOJ

Najčitaniji sportski list zbog Tudora stigao u Split: Ovaj grad je tvornica šampiona

Foto: L'Equipe
Najčitaniji sportski list zbog Tudora stigao u Split: Ovaj grad je tvornica šampiona
31.08.2022.
u 10:04
Poznate novine objavile su naslov: 'Igor Tudor - dijete Splita' i posvetile mu dvije stranice.
Pogledaj originalni članak

Mnogi su sumnjali da će Igor Tudor uspjeti u francuskom Marseilleu, pogotovo nakon trzavica s kapetanom Payetom i glavnim igračima tijekom ljetnih priprema.

Međutim, hrvatski trener je uvjerio svoje kritičare kako se radi o kvalitetnom stručnjaku koji može podignuti momčad na veću razinu, a možda i zaprijetiti PSG-u u borbi za naslov.

U uvodna četiri kola Marseille je s Tudorom na klupi ostvario tri pobjede uz jedan remi, što je bilo dovoljno da postane hit trener u Ligue 1. Povodom sjajnog početka, kultni L'Equipe stigao je u Split kako bi napravio reportažu o njegovom rodnom gradu.

- To je ambijent kao s razglednice, gdje sunčeve zrake krase kristalno čisto more sa srebrnim odsjajima, ispred pijeska prekrivenog suncobranima. Nekoliko koraka od plaže, turisti pijuckaju koktel na terasi prije nego što se prošetaju između impozantnih zidina Dioklecijanove palače, nikako ne mogu pobjeći od boja splitskog Hajduka - pišu najpoznatije francuske novine i dodaju:

- U Splitu, prekrasnom lučkom i turističkom gradu na dalmatinskoj obali, ne možete proći 300 metara, a da ne naiđete na grafite u slavu lokalnog kluba, uporišta prvenstva u doba Jugoslavije i zajedničke strasti njegovih brojnih navijača - zaključuju i prisjećaju se na još jednog Hrvata u Marseilleu, legendarnog Alena Bokšića

- Tudor je karijeru započeo u Hajduku. Novi trener Marseillea jedan je od velikana kojima se ponosi njegov grad. Split je imao puno sjajnih sportaša u svojoj povijesti. Taj je grad prava tvornica šampiona. Toni Kukoč, Dino Rađa, Ivano Balić, Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Slaven Bilić te legendarni trener Tomislav Ivić - navode Francuzi.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.