NAKON KRITIKA STIŽU KOMPLIMENTI

Igor Tudor postao hit trener francuskog Ligue 1, pohvalio ga legendarni Henry

Ligue 1 - OGC Nice v Olympique de Marseille
ERIC GAILLARD/REUTERS
29.08.2022.
u 13:51

Popularno 'Tušo' je na početk mandata u Marseilleu imao problema s najvećim zvijezdama, ali svi su morali prihvatiti njegov režim rada.

U Hajduku i HNL-u nije valjao, bio je meta kritike brojnih navijača, potom je kao pomoćnik Pirlu prešao u veliki Juventus da bi na kraju preko Udinesea i Verone završio za kormilom Marseillea.

Igor Tudor proživljava možda i najbolje dane u trenerskoj karijeri, na čelu slavnog francuskog kluba ostvario je sjajan start sezone uz tri pobjede te jednim remijem. 

U velikom okršaju protiv Nice ostvario je pobjedu od 3:0 čime je automatski pridobio sve više simpatija od strane navijača. Junak utakmice bio je Alexis Sanchez s dva pogotka, inače najnovije Tudorovo pojačanje. 

Bivšeg vatrenog je nahvalio i legendarni Thierry Henry, nekadašnja zvijezda Arsenala i Barcelone. 

- Nije uvijek lako s novom generacijom trenera, posebno onima jakog karaktera poput Tudora. Družili smo se u Juventusu, poznajem ga i mislim da su igrači dobili trenera koji se neće bojati napraviti ono što misli. Ako mora nekome nešto reći, reći će to. Ukoliko igrači nisu spremni čuti što im ima za reći, mogu sjesti na klupu ili na tribine. Njegova je metoda dobro funkcionirala u Veroni. Danas, bez uvrede Veroni, nije isti kontekst, nema istu kvalitetu igrača. Marseille je potpuno drugačiji. Međutim, Tudor je i i dalje trener s jasnim idejama. - smatra Henry.

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije