optimizam uoči zadra

Tudor: Kad moji mladi igrači polete, ja ih klepnem po glavi

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tudor: Kad moji mladi igrači polete, ja ih klepnem po glavi
20.09.2013.
u 12:33
- U moje vrijeme, kad sam dobio ugovor s 18 godina, nisam mogao vjerovati da se to događa. Danas ta djeca već razmišljaju hoće li potpisati s Hajdukom ili ne - objašnjava trener bijelih
Pogledaj originalni članak

Bez kapetana Marija Maloče i Gorana Jozinovića Hajduk čeka subornji dvoboj protiv Zadra. Jozinović ima žute kartone, a Maloči je na treningu nastradao zglob Tudor o tome nije želio pričati na presici uoči utakmice, kao da nije htio vjerovati da će biti bez Maloče.

Hajdukovom treneru najvažnije je spustiti svoje igrače na zemlju. Iza bijelih je pobjeda nad Dinamom, ali bez tri boda protiv Zadra to ništa neće vrijediti.

- Psihološki je ovo za nas najvažnija utakmica sezone. Ono što sam vidio na treningu mi ulijeva povjerenje, uvjeren sam da će pristup biti pravi - kazao je Tudor.

Trener bijelih stalno priča s mlađim igračima, taj ritam posebno je pojačao nakon pobjede nad Dinamom. Nakon takvih situacija uvijek postoji mogućnost da klinci "polude", da počnu hodati po Mjesecu.

- Općenito nastojim s mladim igračima pričati više. Nije lako mladim igračima, ovo su druga vremena, u posljednjih deset godina puno toga se promijenilo, mladići od 17-18 godina su nositelji igre. A u moje vrijeme, kad sam dobio ugovor s 18 godina, nisam mogao vjerovati da se to događa. Danas ta djeca već razmišljaju hoće li potpisati s Hajdukom ili ne. Postoji problem i s roditeljima, ako nema pravog savjeta i podrške lako je skrenuti lijevo ili desno. Puno puta je i klub nemoćan, roditelji su ključni. Jednom je i Alex Ferguson kazao da su najveći problem mladih igrača njihovi roditelji - govori Tudor.

U momčadi ima puno tih mladih. Ima li kod Tudora takvih "roditeljskih" problema?

- Nemam, svi ti mladi prilično su na zemlji. Kada polete ja ih klepnem po glavi, u principu nema nikakvih problema - rekao je Tudor.

Nakon priče i klepanju po glavi okrenuo se Ferdi Milinu, mladom treneru Zadra, koji kvalitetno radi.

- Ferdo radi dobar posao, ima ideju za igranjem nogometa, mladi val trenera nosi nešto novo. Više se družim i pričam s mlađim trenerima, ali pozdravljam i starije trenere, koji žele primijeniti novosti. Ne volim one koji rade kao i prije deset godina. Ne dijelim ih na starije ili mlađe, cijenim radoznale, koji primjenjujun nove stvari, žele... Ferdo je jedan od takvih - kazao je Tudor.

Protiv Zadra u prvoj momčadi bit će Giorgi Iluridze i Haris Bukva, dvojac, koji je debitirao protiv Dinama.

- Donijeli su ono što smo očekivali, na ta dva mjesta sam želio pojačati konkurenciju. Podigli su kvalitetu, motivirali one koji su trenutačno van momčadi. Pravi sportaši to mogu shvatiti samo na jedan način, dati još više i prisiliti me da ih stavim u momčad - odaslao je Tudor poruku onima koji su završili na klupi.

Osvrnuo se na poraze Rijeke i Dinama na startu Europske lige.

- U prednosti smo ne igrajući Europu. Pritisak je to, uvjerio sam se u to u srpnju i kolovozu. Pokazalo se da je naša liga jedno, a Europa drugo. Svugdje se igra nogomet, svugdje se ulaže novac. Rijeka je jedna lijepa priča, normalno je da im se dogodi, uzet će oni koji bod u Europskoj ligi. A i Dinamo je na početku, ima još utakmica - kazao je Tudor.

Povukao se i jedan rep s utakmice protiv Dinama. Tudor je nakon utakmice kazao da je osjetio da je suđenje bilo tendeciozno. Sad će to morati objasniti Disciplinskom sucu.  

- Mislio sam tendeciozno na račun Hajduka - objasnio je Tudor.

Naravno, Tudor se šali, ali to će biti njegova obrana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.