Počinje nova sezona

Tudor: U svijetu se struci vjeruje, u Hrvatskoj to nije slučaj

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Tudor: U svijetu se struci vjeruje, u Hrvatskoj to nije slučaj
12.07.2013.
u 15:50
- Atmosfera je fantastična, igrači su svjesni da su u Maksimiru izgledali dobro, da su sve moje zahtjeve prihvatili
Pogledaj originalni članak

Igor Tudor na konferenciji za novinare odgovarao je na novinarska pitanja, a najviše polemike izazvala su ona o izostavljanju Blaževića, Vukovića i Maloče iz momčadi.

- Ja sam kao trener Hajduka zadužen za treninge i vođenje momčadi, ali sam zadužen i za kreiranje sportske politike. Uža i šira javnost, novinari, navijači mogu sebi dozvoliti luksuz da rade svoj \'mercato\', za svoj gušt i na temelju površnih informacija i subjektivnih procjena vrijednosti igrača. Ja taj luksuz nemam, radim odgovorno i savjesno, bazirano na činjenicama:

1. Jedina ponuda koja je stigla u klub bila je za jednog 18 godišnjaka.

2. Zadnji milijunski transfer napravio je 18-godišnjak.

3. Sve veće transfere hrvatski klubovi radili su s mladim igračima od 18, 19, 20 godina.

4. Jedan drugi hrvatski klub prodao je 18-godišnjaka nakon samo 13 utakmca.

Osvrnuo se Tudor i na atmosferu u momčadi.

- Atmosfera je fantastična, igrači su svjesni da su u Maksimiru izgledali dobro, da su sve moje zahtjeve prihvatili, da imamo prepoznatljivost, igru u oba pravca i da ćemo nastaviti tim putem. Ono što sam govorio da želimo uigranost, prepoznatljivost, bazu dobre obrane i agresije, te okomitost, to su stvari kojima smo prezadovoljni i kojima ćemo težiti i ubuduće - rekao je Tudor, a prenose 24 sata.

Hajduk sutra u Zadru igra prvu utakmicu u novoj sezoni.

- Ne želim govoriti o prvom, drugom mjestu, nego o tome da pojedinci rastu unutar momčadi, da izgledamo što bolje svi skupa. Jedino tako možemo naprijed. Stanovi su nezgodan teren, uvijek je to bio za Hajduk. Očekujem da budemo dobri, da dominiramo, iskoristimo svoje šanse. Normalno je da će se Zadar braniti i prijetiti iz kontre. Mi ćemo se spremiti za to, imat ćemo veliku podršku navijača, kao kod kuće i to nam je prednost. Gledao sam utakmice Zadra s priprema protiv Rostova. Izgubili su 4, 5 važnih igrača, to im je hendikep, ali Ferdo radi dobar posao i posložit će ih. Imat će oni dobru sezonu kao lani.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.