LIGA PRVAKA

Turbulentno stanje u Cityu: Prijete im velike sankcije, a zvijezde su jako nezadovoljne

Foto: Lee Smith/REUTERS
Champions League - Manchester City Press Conference
Foto: Lee Smith/REUTERS
Premier League - Manchester City v Brentford
Foto: Lee Smith/REUTERS
Premier League - Manchester City v Brentford
17.09.2024.
u 16:00
"Ove godine možda ćemo odigrati 70, možda 80 utakmica. Po mom skromnom mišljenju, to je previše. Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i u kvaliteti showa", rekao je Rodri
Pogledaj originalni članak

Manchester City u srijedu igra svoju prvu utakmicu u ovosezonskoj Ligi prvaka. U goste im u reprizi finala iz 2023. dolazi milanski Inter. Klub iz plavog dijela Manchestera je ponovno prvi favorit najelitnijeg klupskog natjecanja, ali uoči utakmice s Interom situacija je poprilično turbulentna.

Osim što su u Manchester Cityju završili na sudu zbog sumnji u kršenje financijskog fair-playa i prijete im velike sankcije, igrači su poprilično nezadovoljni ovosezonskim prilično natrpanim rasporedom. U sve to je uključeno i Svjetsko klupsko prvenstvo koje se igra po završetku ligaške sezone. Na press-konferenciji uoči utakmice protiv Intera na raspored su se požalili veznjak Rodri (28) te branič Manuel Akanji (29):

"Iz mog iskustva mogu reći da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Između 40 i 50 je broj utakmica u kojima igrač može odigrati na najvišoj razini. Nakon toga padate jer je nemoguće zadržati istu tjelesnu razinu", kaže Rodri, pa dodaje:

"Ove godine možda ćemo odigrati 70, možda 80 utakmica. Po mom skromnom mišljenju, to je previše. Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i u kvaliteti showa. Po mom mišljenju, igram bolje kad nisam umoran. Ako ljudi žele vidjeti bolji nogomet, tada se trebamo i odmarati". Odgovorio je i na pitanje o mogućem štrajku:

"Da, mislim da smo blizu toga. To je generalno mišljenje igrača, i ako se ovako nastavi, nećemo imati drugih opcija. To je nešto što nas stvarno zabrinjava. Mi smo momci koji patimo". Akanji je otišao toliko daleko da razmišlja o prijevremenom umirovljenju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.