POBJEDA NA ETIHADU

Gvardiol je postao nezamjenjiv za City: 'Kada je on ušao više nisu imali problema'

Premier League - Chelsea v Manchester City
Foto: David Klein/REUTERS
1/3
15.09.2024.
u 09:00

"Elegantna predstava na lijevom boku. Nije imao sreće što nije upisao asistenciju nakon izvrsnog prolaska kroz sredinu", stoji u tekstu Manchester City Newsa

Manchester City je u četvrtome kolu engleske Premier lige na domaćem terenu svladao Brentford. Utakmica je šokantno počela golom gostujućeg igrača Yoana Wissa već u 1. minuti. Njihovo vodstvo nije dugo potrajalo. Niti dvadeset minuta kasnije norveški napadač Erling Haalnad je pogodio za iznednačenje. Preokret je došao u 32. minuti kada je vratar Ederson de Moraes uputio daleko ispucavanje prema najisturenijem igraču "građana", a ovaj se dobro ogradio od protivničkog braniča i s lakoćom svladao golmana za konačan rezultat. Ovime je s maksimalnih 12 bodova City zadržao prvo mjesto u borbi za još jednu obranu naslova prvaka najvišeg razreda engleskog nogometa.

Jedan hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je izašao na kraju prvoga poluvremena, a zamijenio ga je Rodri. U drugome dijelu utakmice ušao je pak Joško Gvardiol i brzo stvorio razliku na terenu, učinivši City vidno dominantnijima premda je, uvelike i zbog manjka sreće, izostao gol-učinak te dominacije. Bilo kako bilo, ponovo je svojim potezima oduševio navijače na stadionu i društvenim mrežema, a nakon utakmice su najskupljeg obrambenog igrača svijeta prokomentirali brojni engleski mediji.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Premier League - Chelsea v Manchester City
1/19

Goal je Gvardiolu dao ocjenu 7. "Snagom i iskustvom nadogradio je igru Cityja u odnosu na Lewisa. Izvrsno je odigrao obranu i bio velika prijetnja u napad", napisali su na portalu. Istu ocijenu mu je dao i portal 90min. "City jedva da je imao problema nakon njegova ulaska na poluvremenu", glasio je njihov komentar na Gvardiolovu izvedbu. "Pritiskao je po lijevoj strani i omogućavao Jacku Grealishu da ulazi u sredinu", stoji u tekstu Manchester Evening Newsa. 

"Joško Gvardiol je s Rodrijem uveden na poluvremenu kako bi City dominirao u drugih 45 minuta, time se pokazalo koliko je postao važan. Elegantna predstava na lijevom boku. Nije imao sreće što nije upisao asistenciju nakon izvrsnog prolaska kroz sredinu", stoji u tekstu Manchester City Newsa, a Yahoo Sports uz ocijenu 7.5 navodi: "Poput Rodrija pomogao je Cityju uspostaviti kontrolu nad utakmicom u drugom dijelu. Sjajan nastup nakon ulaska s klupe, iskakao je po cijelom terenu kako bi pomogao momčadi", navodi Yahoo.

VIDEO Ivan Rakitić prokomentirao burne događaje u Hajduku, a nahvalio je jednog čovjeka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije