DVOJICA U PRVOM PLANU

U igri za klupu Dinama tajanstveni je kandidat, a priče o legendi vatrenih čista su utopija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Dinamo prije dolaska na pripreme i službeno predstavio Marka Pjacu, najveće pojačanje ovog ljeta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni
20.09.2024.
u 07:00
Po medijima i raznim inboksima te objavama na društvenim mrežama proteklih dana kolala su razna imena, a za neka od njih vrlo je mala šansa da će voditi plave
Pogledaj originalni članak

Tko će biti novi trener Dinama, glavno je pitanje u hrvatskom klupskom nogometu nakon što su Dinamo i Sergej Jakirović sporazumno raskinuli suradnju. Iz Dinama smo doznali da se vladajući ne žele žuriti s novim imenom i donijeti ishitrenu odluku te će zbog toga dosadašnji Jakirovićev pomoćnik Sandro Perković privremeno voditi momčad dok se ne nađe dugoročno rješenje. A koje će to dugoročno rješenje biti? Po medijima i raznim inboksima te objavama na društvenim mrežama proteklih dana kolala su razna imena, a za neka od njih vrlo je mala šansa da će voditi plave. Kao glavni kandidati proteklih su se dana u raznim izvorima spominjala imena poput Nike Kovača i Edina Terzića, no takve akvizicije uistinu bi bile golema iznenađenja. Kovač je u svojem posljednjem angažmanu u Wolfsburgu bio na godišnjoj plaći od četiri milijuna eura, a Terzić je u Borussiji Dortmund, s kojom je prošle sezone ušao u finale Lige prvaka, bio na sličnoj plaći.

Kad u kontekst priče uzmemo u obzir da je Terzić nedavno odbio angažman u talijanskom velikanu Romi te da pregovara sa Zlatanom Ibrahimovićem o preuzimanju klupe Milana, utopijski je misliti da bi prihvatio Dinamo. Isto tako, kad je riječ o pričama o Kovaču, dobili smo informacije iz njegova tabora koje demantiraju mogućnost njegova dolaska u Dinamo. U nogometu se nikad ne zna, ali ove se opcije u realnim okvirima ne čine baš mogućima i izvedivima.

FOTO Jakirovića će nakon otkaza tješiti zgodna supruga Marina. Evo tko je ona

Foto: Facebook
Foto: Promo/John Pavlish
Sergej i Marina Jakirović
Foto: Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook

Prema onome što smo čuli iz Dinamovih kuloara, čelnici kluba razmišljaju o dva domaća i jednom stranom imenu. Dva domaća imena su slobodna, a ako je vjerovati informacijama koje nam pristižu, riječ je o donedavnom treneru Rijeke Željku Sopiću i donedavnom treneru saudijskog Al-Raeda Igoru Jovićeviću.

Obojica su već bila na funkciji trenera Dinama pa im tako okruženje na Maksimiru ne bi bilo nepoznato, a i znatno su jeftiniji od spomenutih imena poput Kovača i Terzića. Što se tiče Sopića, ta opcija čini se prilično logična za čovjeka koji se u Hrvatskoj trenerski itekako dokazao, i u Gorici i u Rijeci, a još postoji i faktor "nedovršenog posla" u Dinamu budući da je 2016. dobio samo kratku priliku kao caretaker. S druge strane, Jovićević se nakon mandata u Dinamu afirmirao u inozemstvu, posebice radeći na klupi Šahtara, te je od svojeg posljednjeg angažmana s plavima podignuo svoju trenersku reputaciju.

Treće ime na listi želja zasad se dobro skriva od javnosti, a prema informacijama koje imamo, riječ je o francuskom stručnjaku kojeg sportski direktor Dinama Marko Marić vrlo dobro poznaje. Sve informacije koje dolaze o novom potencijalnom treneru Dinama treba uzeti s rezervom jer, kao što smo već naglasili, u klubu nakon raskida ugovora s Jakirovićem ne žele donositi ishitrene odluke o njegovu nasljedniku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar pikota
pikota
08:42 20.09.2024.

Da li se razmatra da to bude Miladin Pršo?

LU
Ludileptir
09:50 20.09.2024.

Sopic, Jovicevic, Bjelica... ni govora. Vjerujem da bi se s Kovacem dalo pricat o zaradi. Ali u trenera morate ulozit najmanje 2.5 ili 3 mil eurica... ovi nasi domaci treneri su svi isti. Ne znaju fizicki pripremit igrace, taktika iz 1980ih.. u Europi nista nece napravit.

BA
bacenheider
09:10 20.09.2024.

Dinamo treba trenera koji ce razbudit svlacionicu i natjerat igrace da igraju nogomet,a ne uspavanku.Ako Hajduk moze platit Gatussa 2,5 miljuna eura zasto Dinamo nekog trenera nebi mogao platiti vise?