Izborili Europu

U Konferencijskoj ligi bit će Hrvata, prošli su klubovi Rebića, Brekala, Kotarskog...

Foto: Andrew Milligan/PRESS ASSOCIATIO
U Konferencijskoj ligi bit će Hrvata, prošli su klubovi Rebića, Brekala, Kotarskog...
31.08.2023.
u 23:29
PAOK, koji je u 3. pretkolu izbacio Hajduk, plasirao se u natjecanje po skupinama s dvije pobjede protiv škotskog Heartsa
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Fenerbahčea, PAOK-a, Bešiktaša, Fiorentine, Eintrachta i Club Bruggea su među 22 kluba koji su kroz play-off izborili nastup u Konferencijskoj ligi.

Club Brugge je u dvije zanimljive utakmice bio bolji od Osasune. Belgijanci su u prvom susretu u Španjolskoj pobijedili 2:1, da bi uzvrat završio 2:2 premda je Osasuna vodila s 2:0. Gosti su poveli u 21. minuti golom Johana Mojice, da bi hrvatski nogometaš Ante Budimir u 53. minuti zabio za 2:0.

Ipak, u posljednjih 20 minuta belgijski sastav je izjednačio. Prvo je Thiago u 73. minuti smanjio, da bi Skov Olsen u 76. minuti pogodio za 2-2. Do kraja susret više nije bilo golova, premda je nadoknada trajala čak 12 minuta. Budimir je odigrao cijeli susret za goste.

Fenerbahče je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši Twente sa 5:1, a Turci su prolaz potvrdili gostujućom pobjedom 1:0. Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 72. minuti iz kaznenog udarca.

PAOK, koji je u 3. pretkolu izbacio Hajduk, plasirao se u natjecanje po skupinama s dvije pobjede protiv škotskog Heartsa. Nakon gostujućih 2:1, Grci su pred svojim navijačima slavili s 4:0, a strijelci su bili Taison (16., 71.), Brandon Thomas (23.) i Giannis Konstantelias (57.). Za PAOK je branio Dominik Kotarski.

 

Bešiktaš je pobjedom 1:0 protiv kijevskog Dynama prošao dalje potvrdivši 3:2 pobjedu iz prvog susreta. Jedini strijelac je bio Vincent Aboubakar u 52. minuti. Za turski sastav je od 75. minute igrao bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Fiorentina je pobijedila bečki Rapid s 2:0 nadoknadivši poraz 0:1 iz prve utakmice. Oba gola za "Viole" zabio je Nicolas Gonzalez (59., 90.-11m). Josip Brekalo nije igrao za Fiorentinu.

Albanski Partizani kojeg vodi Zoran Zekić nije uspio nadokanaditi gol zaostatka iz prve utakmice protiv Astane. Kazahstanci su pred svojim navijačima pobijedili 1:0, a uzvrat je završio 1:1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Archangea Bintsouke, a izjednačio je hrvatski nogometaš Marin Tomasov u 46. minuti. Mateo Kocijan je igrao cijeli susret za domaćine, a Tomasov do 89. minute za goste.

Eintracht Frankfurt je pobijedio Levski s 2;0 nakon što je prvi susret u Sofiji završio 1:1. Ngnkam (79.) i Skhiri (86.) su zabili za njemačkog bundesligaša.

Kristijan Jakić je za domaći sastav igrao do 31. minute kada je napustio teren nakon nezgodnog udarca kojeg je dobio u glavu, dok Hrvoje Smolčić nije nastupio.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
mikimouse12
23:16 03.09.2023.

prije sam cuo za Pauka nego Dominika Kotarskog.