BRAVO, MAJSTORE

Ugledni nogometni magazin Luku Modrića uvrstio među 30 najboljih igrača svih vremena

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Hrvatska povela protiv Austrije, Luka Modrić zabio za 1:0
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
KATAR 2022 - Dalić i Modrić održali konferenciju za medije uoči utakmice s Brazilom
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
Copa del Rey - Quarter Final - Real Madrid v Atletico Madrid
16.02.2023.
u 13:15
Naš 37-godišnji veznjak iza sebe je ostavio brojne 'face' - Henry, Rivaldo i Gullit samo su neki od njih...
Pogledaj originalni članak

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije i nogometaš madridskog Reala, zauzeo je 28. mjesto u izboru 50 najboljih nogometaša svih vremena uglednog nogometnog magazina FourFourTwo. U obrazloženju njegove pozicije stoji kako je „Modrić pet puta postao osvajač Lige prvaka s Realom“, a kao najveći trenutak njegove karijere istaknuta je činjenica da je Hrvatsku 2018. godine vodio do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji čime je prekinuo dugogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda u osvajanju Zlatne lopte. Tu je nagradu Modrić dobio upravo te 2018. godine.

Modrić je iza sebe ostavio brojne nogometne velikane poput Socratesa, Thierryja Henryja, Ruuda Gullita, Rivalda, Raymonda Kope, Romarija, Stanleyja Matthewsa, Bobbyja Moorea, Paola Rossija i mnoge druge.

Najboljim igračem u ovom izboru proglašen je Argentinac Lionel Messi i to ispred brazilskog velikana Pelea. Na trećem mjestu je još jedan Argentinac Diego Armando Maradona, dok su među petoricom najboljih još Portugalac Cristiano Ronaldo na četvrtom i Nizozemac Johan Cruyff na petom mjestu.

Šesti je Zinedine Zidane, sedmi Franz Beckenbauer, osmi Alfredo Di Stefano, deveti brazilski Ronaldo, a na desetom mjestu George Best.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.