Tomas i Ukić o nogometnom derbiju

Ukić: Barca pametnije slaže sastav

Foto: 'GUSTAU NACARINO'
Ukić: Barca pametnije slaže sastav
10.04.2010.
u 09:20
Tomas: Realovci će navijati za Inter da u finalu Lige prvaka ne moraju na svom stadionu gledati Barcelonu.
Pogledaj originalni članak

Pomicanje dvoboja s nedjelje na subotu spriječit će realovca Antu Tomića da ode na Santiago Bernabeu i gleda derbi svih derbija. Naime, baš isti dan, njegov Real košarkaški El Clasico igra u Barceloni. O tome koliko je poseban taj dan u životu Španjolaca govorili su nam Antini kolege iz reprezentacije, bivši realovac Marko Tomas i barcelonaš Roko Ukić.

– Košarkaški derbi dobiva na težini jedino ako je posebna situacija, a nogometni El Clasico je uvijek poseban. Čini mi se da Real posljednjih godina u oba sporta ima kompleks Barcelone. Real čak financijski više ulaže, no Barca pametnije slaže momčad, duže je drži na okupu, manje luta s igračima, a ima i bolje domaće igrače. U nogometu su to Xavi, Iniesta, Puyol, a u košarci Navarro, Rubio, Vazquez – ističe Roko Ukić.

Razigravač turskog Fenerbahçea kaže da nakon domaćih poraza ostaju veliki ožiljci, pa ih realovci posljednjih godina imaju nekoliko. Sjeća ih se dobro danas prvi Cibonin igrač Marko Tomas:

– Kad se igra kod kuće, cijeli grad živi za taj susret. Zapravo, za svaku Realovu utakmicu su u gradu rijeke ljudi, a kada je u pitanju El Clasico nema tog stadiona koji bi mogao primiti sve koji bi ga htjeli gledati. Uživo sam gledao četiri derbija. Sjećam se dobro lanjskog, kada je u Madridu bilo 2:6, ali i onog kada je bilo 0:3 i kada je briljirao Ronaldinho i kada se prvi put na Bernabeuu pljeskalo jednom igraču Barcelone.

Marko je primijetio još nešto zanimljivo:

– Bez obzira na dva naslova, Realovi su navijači posljednjih godina nezadovoljni igrom svoje momčadi. Najvažnija im je Liga prvaka i sve bi dali da Barcelona ne izbaci u polufinalu Inter, jer se finale igra na Bernabeuu. Ljudi kritiziraju bivšeg Realova predsjednika što se kandidirao za domaćina finala Lige prvaka u vrijeme vladavine Barcelone.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.