večernji tv

Jerko Leko: Želim Maroko za treće mjesto. Dalić je po prvi puta u javnosti rekao jednu stvar

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Bivši nogometaš Jerko Leko
14.12.2022.
u 12:48
'Dalić je prvi puta izjavio da nam nedostaje napadač, možda jedino Budimir ali nije previše igrao. Ali, ako to nemamo, onda izaberemo puno veznih igrača plus Perišić'
Pogledaj originalni članak

Nakon Danijela Pranjića, još jedan proslavljeni hrvatski reprezentativac Jerko Leko gost je u studiju Večernjeg lista. Voditelj i novinar Željko Janković s Lekom razgovara o sinoćnjem porazu vatrenih od Argentine i šansama za osvajanje trećeg mjesta u Kataru, što bi nam donijelo treće odličje od samostalnosti. 

- Sportski gledano, nesretni smo zbog poraza, ali ljudski smo ponosni i ispunjeni. Kao što je Dalić izjavio, svi bi ovaj rezultat prihvatili objeručke. Nije bilo realno očekivati da ćemo sve proći do kraja, ali ova utakmica je bila slična kao protiv Brazila. Ipak, Livaković je spasio situaciju, Argentincima smo prenaivno dali dva pogotka, ali mogli smo proći isto i protiv Brazila. 

Dogodio nam se Messi?

- Dogodilo nam se to da smo imali posjed, ali videći da kontroliramo utakmicu, čekali su kontru i polukontru. Žao mi je jedino što sm naivno skrivili jedanaesterac. Gvardiol se nije dobro postavio i napadač je izašao 1 na 1 s Livakovićem, drugi gol je isto tragikomičan. Tu smo malo potonuli, ali to je jako veliki zaostatak. Mogli smo tragom Nizozemaca, ali nismo pošli tim putem. Sviđa mi se ideja s Kramarićem kada je malo iza jer se guši u vrhu napada. 

Nedostaje nam dubina u napadu? Koliko je to hendikep

- Dalić je prvi puta izjavio da nam nedostaje napadač, možda jedino Budimir ali nije previše igrao. Ali, ako to nemamo, onda izaberemo puno veznih igrača plus Perišić. Ako već nemamo robusnog igrača što se traži, onda igramo s tim što imamo, a to su Petković, Livaja i Kramarić. Pokušali smo prema naprijed, ali bilo je to sve premalo za finale.

Oršić kao moguća opcija u napadu?

S Oršićem u napadu, što bi bilo kad bi bilo, ali trebalo se uigrati i vidjeti kako će to funkcionirati kao plan B. Borna Sosa je malo žrtvovan, dok Oršić više pomaže u obrani, tako da bi se i Sosa mogao više dizati prema naprijed, što u pravilu nije radio. Juranović je zaslužio svoju priliku i pokazao je da je odličan. 

Gvardiol?

Nije bez razloga pokazao da će se svi otimati za njega, ali još mora nešto toga naučiti. Kada je Messi ostao na otvorenom prostoru, bilo je problema i mučio se. Ali, po meni, mlađi igrač mora imati pomoć, a tu je Lovren ga trebao duplirati da ne pomisli ući u šesnaesterac. Lovren se kod trećeg kola povukao u peterac, ostavio Joška 1 na 1, a nije ni pratio Alvareza koji je zabio pogodak. Kritike engleskih novinara za Gvardiola su pretjerane i smiješne. Stoper su uvijek pod kritikama, ali Gvardiol je odigrao odlično SP i pred njim je velika budućnost. 

Je li ovo Messijev turnir?

Da, svi očekujemo to finale, bilo bi nam draže da igramo s Marokom. Osobno navijam za Argentinu, mislim da je ovo Messijev turnir, odlično igra i pun je samopouzdanja. Mi smo psihološki olakšali Argentini jer smo im maknuli Brazil iz turnira, nisu bili savršeni ali su bili dobri da nas pobjede sa velikim rezultatom. Tko god je bio moćan pokazao je neke slabosti, Argentina se provukla protiv Australije, Francuzi su isto vrlo kvalitetni, čak bi dao prednost Francuskoj jer timski djeluju puno bolje. 

Neće nam biti lagano u borbi za treće mjesto?

Ako dobijemo Francusku, biti će motivirani da turnir završe pobjedom i to nije poželjan protivnik. Zato igrački više priželjkujem Maroko. Sada je došlo pražnjenje, dan odmora nam puno znači, da pogledamo utakmicu i psihološki se pripremimo. Treće mjesto je sjajan rezultat, nadam se da ćemo biti treći i pokazati da smo bili viceprvaci. 

 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

DU
Deleted user
14:41 14.12.2022.

Objektivno ,ovo je OGROMAN uspijeh Vatrenih! Ne ,Hrvatska igrom nije najbolji tim na svijetu 2018. ni 2022. ,niti to očekujem,ali smo pokazali da smo sam vrh! Otišli smo dalje od Nijemava,Talijana ...Argentince smo dva puta izbacili 2018. ,ovaj puta nije išlo.I to je sve nogomet! Laprdati i biti "tužan" sada je glupo! Treba dati sve od sebe i uzetu tu broncu! EJ ljudi! Sao Paolo u Brazilu ima 11 miliona STANOVNIKA! A Hrvatska sa niti 4 se bori treći puta odkad igra u polufinalu i finalu! To je USPIJEH i po! Glavu gore i idemo po bronzu opez! A nagodinu i finale Lige Nacija!

DU
Deleted user
15:14 14.12.2022.

Hrvatska je među četri najbolje reprezentacije na svijetu. I tko god tvrdi da to nije uspjeh ili nam zavidi ili ne želi realno ocjeniti naš uspjeh.

HU
Humljak
14:47 14.12.2022.

Zavadi pa vladaj, stoka sitnog zuba ništa ne razumije, nikakav hrvatski uspjeh nemože zatomiti njihov jal. Kad bi Hrvati ostalih pokrajina željeli/voljeli Hrvatsku kao što je vole Hrvati iz BiH gdje bi nam bio kraj!?