španjolci napadaju

Marca je žestoko napala Hrvatsku i kritizirala Modrića: 'Nitko nema pravo buniti se za penal'

World Cup 2022 - Argentina - Croatia
Foto: Tom Weller/DPA
1/64
14.12.2022.
u 11:33

Čitani španjolski list dijelio je 'packe' Modriću i Livakoviću, dok za penal smatraju kako je postojao

Poznati španjolski medij Marca opasno je nagazio po Hrvatskoj nakon polufinala svjetskog prvenstva. Smatraju da se vatreni nemaju pravo žaliti na dosuđeni jedanaesterac, kritike su uputili Dominiku Livakoviću i kapetanu Luki Modriću, iako nisu odigrali toliko lošu utakmicu da se zaslužili žestoke kritike. Argentina je bila bolja, ali tko zna što se sve moglo dogoditi da penala nije bilo, odnosno da smo bili malo ubojitiji na početku dvoboja. 

- Modrić, glavni hrvatski igrač, s Brozovićem je bio dvostruki zadnji vezni, dok je Kovačić bio poveznica s napadom. Veznjak Chelseaja zbog svoje građe i karijere izabran je za vođenje hrvatske tranzicije, barem onoga što se ponudilo, a za to je Modrić žrtvovao svoju prisutnost u zoni u kojoj ima najveći utjecaj. Kapetan Hrvatske maknuo se iz prostora i nije uspio raditi dodavanja koja čine razliku. Bio je diskretan i beznačajno je sudjelovao na igru. A Modrić jako rijetko nema glavnu ulogu u utakmici. Tu je Dalićeva momčad počela gubiti utakmicu. Prekasno je reagirao - kaže Marca.

- Pad Hrvatske krenuo je Livakovićevom greškom kod penala. Da, Livakovićevom greškom, upravo tako. Golman Hrvatske kriv je u toj situaciji jer nije uspio kontrolirati svoj nagon prilikom istrčavanja na Alvareza. Je li ga namjerno pokosio za penal? Ne, ali nitko se nema pravo buniti zbog odluke suca Orsata da pokaže na jedanaesterac za Argentinu. Ovaj put Livaković nije mogao obraniti penal jer je Messijev šut bio nezaustavljiv. Kod drugog gola Argentine također se nije proslavio reakcijom. Nije mogao ili znao pogoditi gdje će lopta koja mu se dugo odbijala po kaznenom prostoru. Sve u svemu, golman koji je obranama penala obilježio ovaj SP, sada je skrivio penal koji je njegovu reprezentaciju usmjerio prema porazu. - nisu Španjolci štedjeli ni našeg golmana.

Vatreni u subotu od 16 sati igraju ogled za treće mjesto protiv Francuske ili Maroka.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 71

BA
baboon1980
14:06 14.12.2022.

Dodao bih da je puno Argentinaca talijanskog porijekla. Predsjednik Fife Talijan, Collina koji bira suce Talijan, Orsati Talijan, u VAR sobi Massimiliano Irrati Talijan koji nam je prošlo finale protiv Francuza bio u VAR sobi i nakon reakcije VAR sobe suđen dvojben penal za Francuze. Pametnom dosta, samo Gazzeta dello sport i Marca pišu da je penal bio, svi ostali da je prevara i namještaljka.

HI
Hrvat iz Prigorja
14:14 14.12.2022.

Da su sudili takav penal protiv španjolske, oni bi izašli iz igrališta ne bi htjeli više nastaviti igrati

DU
Deleted user
13:53 14.12.2022.

Žalbu ako HNS ne podnese onda je na strani ove Mafije. Ovog Orsata treba Interpol provjeriti! Domaćinstvo Katara je namješteno kao i ovo suđenje. Interpol treba djelovati, staviti u fokus svu imovinu Orsata jer je moguće da će naglo narasti nakon ovog polufinala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije