TURSKA - PORTUGAL 0:3

Furiozni Portugalci pomeli Tursku za prvo mjesto u skupini, Ronaldo zablistao rijetko viđenim potezom

Foto: REUTERS/Leon Kuegeler
Furiozni Portugalci pomeli Tursku za prvo mjesto u skupini, Ronaldo zablistao rijetko viđenim potezom
22.06.2024.
u 19:53
Zasluženu pobjedu slavi Portugal, Turska nije imala puno šansi u duelu koji je odlučio pobjednika Skupine F
Pogledaj originalni članak

U dvoboju 2. kola F skupine EURA nogometaši Portugala svladali su u Dortmundu Tursku s 3-0 (2-0) i plasirali se kao pobjednici skupine u osminu finala. Pobjedu su Portugalcima donijeli Bernardo Silva (21), autogol Sameta Akaydina (28) i Bruno Fernandes (56).

Portugalci su rutinirano dobili utakmicu u Dortmundu kažnjavajući sve pogreške Turaka i njihova izbornika Vicenza Montelle, koji je izostavio u sastavu glavne mlade igrače koji su donijeli pobjedu protiv Gruzije u prvom kolu. To je Tursku koštalo pomalo tragičnih situacija u obrani i autogolom koji se zbilja jako rijetko događa, a Turskoj je nestao zanos i euforija zbog pobjede nad Gruzijom.

Na drugoj strani, Portugalci su se vratili u stari sustav igre s četiri igrača otpozadi, a kvalitetom igrača odmah su se nametnuli Turcima i već u prvom dijelu riješili pitanje pobjede, pa su se u drugom dijelu gotovo odmarali. Bila je to i sedma pobjeda Portugalaca nad Turcima u isto toliko međusobnih mečeva na velikim međunarodnim prvenstvima. 

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Foto: Privatni album, obiteljska arhiva, Dalmatinski portal
Foto: privatni album
Mateo Kovačić
Foto: Wikipedia
Foto: Facebook
Luka Modrić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: Dalmatinski portal
Ivan Perišić
Foto: hajduk.hr, Privatni album
Ivan Perišić
Foto: Instagram screenshot
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'30.09.2011,Donji Miholjac - Bivsi poznati nogometni strijelac i otac Domagoja Vide,Rudika Vida.PRESNIMKA FOTOGRAFIJE - Domagoj Vida kao dijecak Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Privatna arhiva
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'30.09.2011,Donji Miholjac - Bivsi poznati nogometni strijelac i otac Domagoja Vide,Rudika Vida.PRESNIMKA FOTOGRAFIJE - Domagoj Vida sa starijim bratom Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: obiteljski album
Foto: Instagram
Gvardiol

Portugalci su poveli preko Bernarda Silve, koji je iskoristio ubačaj Nuna Mendesa, sačekao odbijenu loptu od Orkuna Kokcua i zabio je iz blizine u lijevi kut turskih vrata. Sedam minuta kasnije uslijedio je tragikomičan autogol Turaka. U posve neopasnoj situaciji stoper Samet Akaydin nije primijetio da mu se približava vratar Altay Bayindir, pa je poslao loptu prema praznim vratima, a trk dvojice turskih igrača ka lopti je bio uzaludan.

U 31. minuti Kerem Akturkoglu je uputio obećavajući udarac nakon prekrasnog solo prodora, ali portugalski vratar Diogo Costa je sjajnom obranom zaustavio njegov pokušaj koji je išao u donji lijevi kut. 

Promjene kod Turaka nisu urodile plodom u drugom dijelu, a Portugal je zaključio pobjedu golom u 56. minuti. Cristiano Ronaldo je išao sam na turska vrata, a potom je nesebično poslužio Brunu Fernandesa, kome stvarno nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 3-0.

SKIJAŠKA DVORANA

FOTO Još neviđeno u Hrvatskoj! Otkrivamo detalje jedinstvene ideje općine iz Gorskog kotara

Skijaška staza bila bi duga 1,3 km, s prosječnom strminom od 37 posto, što je dovoljno za slalome FIS kategorije. Načelnik Mrkoplja Josip Brozović kaže da bi skijaška dvorana za Gorski kotar značila ono što Pelješki most znači za jug Hrvatske. Na ideju su u Općini došli kada su čuli izjavu skijaškog maga Ante Kostelića koji je jednom zgodom kazao da u Hrvatskoj nedostaje mjesto gdje bi mogli skijati čitavu godinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Antonio1952
18:59 22.06.2024.

Ovako igraju ozbiljne ekipe. Cehe je spasila kisa od veceg poraza.