Benfica šokirala Ajax

United i Ronaldo ispali iz Lige prvaka, sjajni Oblak spasio Atletico

Foto: Phil Noble/REUTERS
Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid
Foto: Phil Noble/REUTERS
Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid
Foto: Phil Noble/REUTERS
Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid
Foto: Phil Noble/REUTERS
Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid
Foto: Phil Noble/REUTERS
Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid
15.03.2022.
u 22:54
Atletico Madrid je na Old Traffordu svladao Manchester United s 1:0 i nakon 1:1 iz prve utakmice ide u četvrtfinale Lige prvaka.
Pogledaj originalni članak

Atletico Madrid je u dvoboju dvije velike europske momčadi na gostujućem terenu na Old Traffordu pobijedio 1:0 i tako s ukupnih 2:1 nadmašio Crvene vragove te otišao dalje u četvrtfinale natjecanja. Iako minimalni rezultat to ne sugerira, riječ je o jednoj vrlo zabavnoj i atraktivnoj utakmici u kojoj su i jedni i drugi imali mnoge prilike.

Genijalni De Gea

Odmah su u prvom dijelu sve karte bile bačene na stol i nije bilo previše kalkuliranja kao što je bilo u gotovo svim prvim dvobojima osmine finala. Može se slobodno reći da je United imao vidljivu inicijativu, ali šanse su nizali i jedni i drugi. Prvi je u 13. minuti na Dalotov ubačaj zaprijetio Elanga koji iz blizine gađa Oblaka direktno u čelo, a tri minute kasnije događa se jedan od najimpresivnijih poteza utakmice. De Paul je raspalio s 25 metara, a lopta je na putu do gola dodirnula Freda i totalno promijenila smjer. Ne samo da je promijenila smjer, nego je išla i u same rašlje gola Davida De Gee i Španjolac je to na iznenađenje i jednih i drugih na Old Traffordu uspio iščupati. Tu je počeo nešto jači pritisak Uniteda (iz kojeg izdvajamo genijalan dribling Freda koji je poslao Savića "po ćevape" s dvije pete, ali nije im se taj pritisak isplatio jer je Atletico, nakon upozorenja preko poništenog pogotka Felixa iz zaleđa u 34. minuti, uspio poentirati u 41. minuti. Sjajno na desnoj strani kombinirali Felix i Griezmann, koji ubacuje na drugu stranu gdje je sam brazilski lijevi bek Renan Lodi i lako poentira glavom neometan za vodstvo Atletica u gostima (Lodi je asistirao u prvom ogledu). Do kraja poluvremena United je još jednom zaprijetio iz daljine preko Fernandesa jako neobičnom 'bananom', no Oblak se s tim uspješno izborio.

U drugom dijelu susreta su Crveni vragovi, unatoč lovljenju izjednačujućeg pogotka izgubili svoju inicijativu i susret je od 45. do 90. minute bio poprilično izjednačen. Nevjerojatno je kako se u utakmici nanizalo deset prilika i bile su poredane jedna za drugom; United pa Atletico, i tako redom po pet prigoda i jedni i drugi, od čega su dvije najveće bile volej Sancha u 58. minuti koja je otišla malo iznad gola i udarac glavom Varanea kojeg je skinuo Oblak u 77. minuti. Do samog kraja Atleti su to iskusno zadržali i umrtvili izležavanjem i izmjenama, na pravi Simeoneov način i izbacili United i Cristiana Ronalda iz natjecanja.

U drugoj utakmici Ajax je tijekom cijelog susreta apsolutno dominirao protiv Benfice, koja doslovno nije napravila nijedan opasan izlet u protivničku trećinu velikim dijelom utakmice. S druge su strane Kopljanici prijetili preko Tadića Hallera, Berghuisa i Antonyja, ali nije bilo dovoljno preciznosti.

Šest četvrtfinalista

Sve se to apsolutno okrenulo, međutim, u 76. minuti kad je daleko najbolji igrač Benfice ove sezone, Darwin Nunez, koji je već rušio i Barcelonu u ligi prvaka na jesen, iskoristio veliku grešku i istrčavanje domaćeg vratara Andrea Onane te poentirao već svoj 26. pogodak sezone, pogodak koji je, pomalo i iznenađujuće, izbacio iz natjecanja momčad koja je u skupini u svih šest susreta upisala pobjede. Portugalcima se nije davalo puno šanse, ali evo ih u četvrtfinalu, uz Manchester City, Real Madrid, Bayern, Liverpool i Atletico.


 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DM
drazen.muhvic
08:32 16.03.2022.

Ono kada ne igraš protiv kilavih Spursa, pa ne možeš zabit tri komada...