08.03.2022. u 22:49
Bljesak gostujuće momčadi dogodio se u 70. minuti. Kontru je povukao Amerikanac Brendan Aaronson i pravovremeno gurnuo loptu ulijevo prema 18-godišnjen Dancu Mauritsu Kjaergaardu koji je bez razmišljanja potegnuo u gornji desni kut pokraj nemoćnog Neuera

Nogometaši Bayerna pobijedili su austrijski RB Salzburg sa 7-1 (4-0) u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako su se na uvjerljiv način plasirali među osam najboljih momčadi u elitnom europskom klupskom natjecanju.

Bavarci su za samo 23 minute uspjeli doći do tri pogotka prednosti, a sva tri postigao je ponajbolji svjetski napadač Robert Lewandowski. U 12. i 21. minuti Lewandowski je realizirao kaznene udarce koje je sam izborio, a onda je u 23. minuti poentirao i iz igre nakon što je blokirao ispucavanje gostujućeg vratara Koehna. Na 4-0 povisio je Serge Gnabry u 31. minuti. Thomas Mueller je pogodio za 5-0 u 54. minuti, a utješni pogodak za goste postigao je 18-godišnji Danac Maurits Kjaergaard u 70. minuti.

U 84. minuti Mueller je svojim drugim pogotkom povećao prednost Bayerna na 6-1, a konačnih 7-1 postavio je dvostruki asistent Leroy Sane u 86. minuti, na dodavanje petom Roberta Lewandowskog 

Lewandowski je već u 2. minuti pokazao koliko je gladan pogotka, ali je njegov precizan udarac uspio obraniti Koehn. U istoj minuti na suprotnoj strani su do pogotka mogli doći i Austrijanci. Capaldo se našao u izglednoj situaciji u kaznenom prostoru, ali mu je Kingsley Coman došao iza leđa i uspio blokirati udarac.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v FC Salzburg - Allianz Arena, Munich, Germany - March 8, 2022 Bayern Munich's Thomas Muller celebrates scoring their fifth goal with teammates REUTERS/Andreas Gebert Photo: Andreas Gebert/REUTERS
Foto: Andreas Gebert/REUTERS

U 11. minuti Woeber je prvi put pokosio Lewandowskog u kaznenom prostoru, nakon što je Poljak sjajno prihvatio loptu, zagradio se i došao ispred svog čuvara koji ga je srušio. Za suca Turpina nije bilo dileme. Lewandowski je sam preuzeo odgovornost, poslao vratara u jednu, a loptu u drugu stranu.

Deset minuta poslije ponovno je Woeber srušio poljskog napadača, ali se Turpin nije odmah oglasio i pokazao na bijelu točku. Tek provjerom VAR-a ustanovljeno je da se prekršaj dogodio u kaznenom prostoru. Lewandowski je napravio isto što i kod prvog kaznenog udarca i pogodio isto mjesto za 2-0.

Samo dvije minute poslije obrana Salzburga popustila je pod pritiskom Bayernovih igrača. Na kraju je vratar Koehn dobio loptu i pri pokušaju ispucavanja pogodio Lewandowskog od kojeg se lopta odbila i u luku prešla preko austrijskog vratara, pogodila vratnicu. Poljak je bio najbliži i natkoljenicom gurnuo loptu u mrežu za 'hat-trick', svoj peti u utakmicama Lige prvaka. Samo su Messi i Cristiano Ronaldo ispred njega na toj listi sa osam 'hat-trickova'. Ujedno, Poljak je sa 12 pogodaka postao najbolji strijelac ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

U 31. minuti Bayern je došao i do četvrtog pogotka. Coman je izbacio Gnabryja na desnoj strani, a ovaj pogodio suprotan kut.

Bavarci su i u nastavku održali lekciju neiskusnoj momčadi austrijskog prvaka. Thomas Mueller se u 54. minuti prvi put upisao u strijelce uz asistenciju Leroya Sanea.

Bljesak gostujuće momčadi dogodio se u 70. minuti. Kontru je povukao Amerikanac Brendan Aaronson i pravovremeno gurnuo loptu ulijevo prema 18-godišnjen Dancu Mauritsu Kjaergaardu koji je bez razmišljanja potegnuo u gornji desni kut pokraj nemoćnog Neuera.

U 84. minuti Mueller je svojim drugim pogotkom povećao prednost Bayerna na 6-1, a ponovno je u ulozi asistenta bio Sane. Dvije minute poslije sjajnu akciju za konačnih 7-1 odigrala je Nagelsmannova momčad. S ruba kaznenog prostora Lewandowski je petom gurnuo loptu za Sanea koji je bio u naletu i lakoćom pogodio bliži kut. 

BAYERN - RB SALZBURG
Lewandowski 12' (11m), 21' (11m), 23', Gnabry 32', , Müller 54', 83', Kjærgaard 71', Sane 85'
7:1-0:1
LIVERPOOL - INTER
Martinez 61'
Liga prvaka, 21:00, Allianz Arena, München, Njemačka
Kraj
90' (Kraj)

Kraj! Potop Salzburga i najveći gostujući poraz u povijesti Austrijanaca. Liveprool je zadržao svoju prednost nad Interom i prošao dalje. 

Gol
85' (Gol)

GOOOL! Nema milosti ovaj Bayern! Ovo je najteži poraz u povijesti Salzburga. Sedmi gol zabio je Sane. 

Gol
INTER VODI (Gol)

U drugom susretu je zabio Lautaro Martinez u 61. minuti za vodstvo Intera i smanjenje prednosti Liverpoola,  a dvije minute kasnije su gosti ostali bez Sancheza koji je dobio crveni karton.

Gol
84' (Gol)

GOOOL! Mülleeeeer! Velikih 6:1 imaju Bavarci.

71'

GOOOL! Zabio je Kjærgaard utješni gol. 

Gol
54' (Gol)

I evo golaaaa! Thomas Muller zabija za 'petardu' u mreži Salzburga.

46'

Počeo je drugi dio.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela. U prvom dijelu bavarski potom Salzburga i 4:0, a u Liverpoolu bez golova.

Gol
32' (Gol)

GOOOOL! Razbijen Salzburg! Nakon pola sata igre Bayern ima velikih 4:0. Strijielac - Gnabry!

Gol
23' (Gol)

GOOOOOL! Je li ovo moguće!? Hattrick Roberta Lewandowskog, a tek je 23. minuta susreta! Prošao je Lewa, nije bilo zaleđa, lopta je završila u mreži, a cijeli München u deliriju!

Gol
21' (Gol)

GOOOL! Opet nezaustavljiv Lewandowski! Bayern sve bliže četvrfinalu Lige prvaka, a susret je tek počeo. Dva penala u osam minuta, a oba realizirao neprikosnoveni golgeter Bavaraca! 

20'

Nevjerojatno! Repriza, opet Lewa izborio penal! 

Penal
12' (Penal)

GOOOL! Lewa je siguran s bijele točke. Bayern vodi  i lakše diše. Ukupan rezultat 2:1. 

11'

Lewandowski je već izborio penal za Bayern!

Početak
1' (Početak)

Počeli su susreti. 

SASTAVI: LIVERPOOL - INTER
NAJAVA

Od 21 sat na rasporedu su uzvrti osmine finala Lige prvaka. Nastupaju Bayern i RB Salzburg te Liverpool i Inter. 


U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Liverpool je na gostovanju pobijedio Inter sa 2-0, dok su u drugom susretu večeri  RB Salzburg i Bayern odigrali 1-1. "Nerazzurri" i "Redsi" su odigrali zanimljivu utakmicu s mnogo trke, nizom prilika, a na koncu su slavili gosti sa 2-0 premda je i talijanski prvak vrlo lako mogao do slavlja.

Pobjedu "Redsima" donijeli su Roberto Firmino (76) i Mohamed Salah (83). Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima.

U drugom susretu večeri RB Salzburg i Bayern Munchen su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 21. minuti golom Chikwubuikea Adamua, a u 90. minuti je izjednačio Kingsley Coman.

Luka Sučić je za Salzburg igrao od 80. minute, dok Roko Šimić nije ulazio u igru. Kod Bayerna Josip Stanišić i Gabriel Vidović nisu nastupili.

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
23:17 08.03.2022.

Ako je Liverpool i imao malo srece u Milanu večeras ga je baš pratila nesreca. Bolje včs nego u iducem kolu.

BO
BorisSverige
21:27 08.03.2022.

Sami seljaci koji gledaju VAR kod drugog gola, slijepi pored zdravih ociju. Koji ce im k. VAR kad ga ne znaju koristit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije