UVJERLJIVI BIJELI

Hajduk razbio Šibenik u Dalmatinskom derbiju i preuzeo prvo mjesto na ljestvici (4:0)

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk razbio Šibenik u Dalmatinskom derbiju i preuzeo prvo mjesto na ljestvici (4:0)
Autori Vecernji.hr, Hina
06.10.2024.
u 20:20
Šestu je pobjedu tako upisao Hajduk i ona ga je dovela na prvo mjesto ljestvice. Splićani imaju dva boda više od Rijeke i Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu
Pogledaj originalni članak

U posljednjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Poljudu svladali Šibenik 4-0 (2-0) čime su stigli na prvo mjesto ljestvice. Hajduk je žestoko zakoračio prema tri boda nakon samo sedamnaest minuta igre. U drugoj je Ivan Rakitić zabio za 1-0, svoj premijerni gol u dresu Hajduka, dok je u 17. na 2-0 povećao Bruno Durdov. U nastavku su strijelci bili Anthony Kalik u 62. i Marko Livaja koji je u 88. zaključio ovaj ogled.

Šestu je pobjedu tako upisao Hajduk i ona ga je dovela na prvo mjesto ljestvice. Splićani imaju dva boda više od Rijeke i Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu. Žestok je bio start Splićana u dalmatinski derbi te je domaćin poveo već u drugoj minuti. Dajaku je asistirao, a Rakitić je s osam metara naciljao suparničku mrežu za 1-0. Bio je to premijerni pogodak u dresu Hajduka proslavljenog hrvatskog reprezentativca.

Nastavio je Hajduk napadati pa je u 10. minuti Dajaku pokušao lob udarcem, ali nije povećao prednost. Pogodak se dogodio vrlo brzo nakon toga. Sedam minuta kasnije opet se ukazao mladi 16-godišnji Bruno Durdov koji je pospremio loptu pod gredu za 2-0. Sve do kraja prvog dijela Hajduk je nastavio napadati, premda su naleti Splićana slabili kako se približavao kraj prvog dijela. Šibenik je uglavnom bio nemoćan na Poljudu. Branio se te je jedino pokušavao kroz kontranapade zaprijetiti, ali nije uspio u tome.

VEZANI ČLANCI:

Drugo poluvrijeme počelo je šansom Livaje, a u 55. minuti još je bolju priliku imao Kalik. Njegov je udarac tada obranio šibenski golman Đaković kojem pomoći nije bilo u 62. minuti. Opet je prijetio Kalik koji je tom prilikom pogodio za 3-0. Vrlo lijepo mu je asistirao Prpić. U 75. minuti Šibenčani su imali najbolju šansu. S čak 30 metara, iz slobodnog udarca, pucao je Žuta, ali vratar Hajduka Lučić nije dozvolio počasni pogodak suparnika. Sve je zaključeno u 88. minuti. Na asistenciju Biuka konačnih 4-0 je postavio prvi strijelac lige Marko Livaja.

Nogometaši Dinama pobijedili su u gostima Varaždin s 1-0 (1-0), u prvom nedjeljnom ogledu devetog kola. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Kolumbijac Juan Cordoba u 35. minuti, na asistenciju Martina Baturine. Od dolaska trenera Nenada Bjelice u Dinamo hrvatski prvak je dobio drugu prvenstvenu utakmicu u nizu. Varaždin je izgubio prvu domaću utakmicu ove sezone, a ujedno je primio prvi ligaški pogodak na svom terenu.

Ovo deveto kolo je otvoreno pobjedom Istre 1961 protiv Osijeka od 2-1, a u tom je susretu igrač Osijeka Jelenić postigao dva autogola. U subotu je vodeća Rijeka odigrala 0-0 kod posljednjeg na ljestvici Slaven Belupa, dok je Lokomotiva golovima Vranjkovića i Vrbančića s 2-0 nadjačala Goricu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

TO
Tomi0713
18:30 06.10.2024.

Tako se to radi

BS
Berekin ST
19:19 06.10.2024.

Prvo poluvrime 2:0... moglo je i jace ali zadovoljan. Ne triba se izivljavat nad susidima!

Avatar Asterix
Asterix
19:18 06.10.2024.

Mali je zvijer.