PRESS KONFERENCIJA

Dalić: Napravit ćemo neke promjene u odnosu na Latviju. Vida je ostao u Zagrebu na poštedi

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Dalić: Napravit ćemo neke promjene u odnosu na Latviju. Vida je ostao u Zagrebu na poštedi
10.09.2023.
u 15:31
Nakon Latvije naši nogometaši gostuju kod Armenije u Erevanu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 18 sati u Erevanu igra susret šestog kola kvalifikacija za europsko prvenstvo protiv domaćina Armenije. Poslije sjajnog nastupa na Rujevici i pobjede od 5:0 protiv Latvije, hrvatski nogometaši imat će puno teži zadatak protiv Armenaca koji su puno ozbiljniji suparnik. 

Armenci su oteli bod Turskoj (1:1) u Bursi i trenutno su na trećem mjestu, bodovno izjednačeni (7) s drugoplasiranoj Hrvatskoj uz utakmicu više. Izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić najavili su dvoboj u kojem moramo osvojiti nova tri boda. 

- Imao sam malih problema uoči utakmice s Latvijom, ali sada sam spreman. Dalje je na izborniku da odluči tko će igrati. Protiv Latvije smo ušli onako kako smo se i dogovorili. Sutra nas očekuje još jedan snažan protivnik. Išli smo 100% protiv Latvije zato i je rezultat bio tako dobar za nas. Nije lako igrati svaka tri dana, ali tako je kako je, nema druge - rekao je Kovačić. 

VEZANI ČLANCI:

- Mislim da više nema lakih utakmica i da nas sutra čeka prava borba. Ušli su pozitivno u ove kvalifikacije i kao što sam rekao, nema predaha. Pitanje tko će i kako će igrati ostaje na izborniku - smatra Mateo. 

- Za Luku nije bilo dvojbi, ako se bude osjećao dobro, ako bude potreban reprezentaciji, kao što i jest, onda tu nema problema. On je naš vođa i nastavljamo s njim - jasan je Kova. 

- Impresioniran sam vašim rezultatima. Odigrali ste jako dobre utakmice protiv Latvije, Walesa i Turske. Nadam se da ćemo oboje na Euro, ali znam da to neće biti lako. Sviđa mi se kako igrate. I vjerujem u vaš napredak - poručio je Dalić.

- Dražen Ladić ih je gledao triput u živo. Vidjeli smo sve i spremni smo na sve. Kovačić je na raspolaganju kao i Lovro Majer, vidjet ćemio, ako nije spreman neće igrati jer ništa ne želimo riskirati. Jedino nedostaje Domagoj Vida koji je ostao u Zagrebu zbog bolesti - otkriva izbornik. 

VEZANI ČLANCI:

- Napravit ćemo neke promjene s obzirom na analizu koju smo napravili. Mogli bi mijenjati u obrani, pogotovo na bočnim pozicijama, to želimo pojačati - kazao je Dalić. 

- Armenija? Po svemu što smo do sada gledali, osjetili su da imaju šansu i kvalitetu za plasman na EURO-u. Mi moramo ponoviti pristup iz Rijeke, biti jako ozbiljni, pametni i rutinski riješiti ovakvu utakmicu da nam se otvori put za nastavak - zaključio je Dalić. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

KR
krlokova
23:06 10.09.2023.

srića naša što vi niste izbornici............

VI
Vice71
16:09 10.09.2023.

Nikoga ne slušaj, radi ono što misliš da je ispravno jer si se svojim djelima dokazao.

EJ
ejStef
19:14 10.09.2023.

Znači Perišić igra beka, umjesto Juranovića vjerojatno Stanišić, budući da je Vida otpao onda će opet igrati Šutalo, trebao bi ostaviti Petkovića, a možda umjesto Kramarića staviti Pašalića budući da su suigrači opet šizili na njega... Ajde da vidimo da li su dobro snimili Armeniju, te da li će uspjeti nametnuti igru...