NEMA PETKOVIĆA NI STANIŠIĆA

Novi Dalićev popis: Vraća se Vrsaljko! Pozvan i Budimir, Grbić upitan

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije nakon završene SKupštine HNS-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije nakon završene SKupštine HNS-a
07.03.2022.
u 11:27
- Imat ćemo sada 5-6 treninga, hoću vidjeti neke igrače na pozicijama koje igraju u svojim klubovima, želim probati s dva u napadu jer nekada nemamo tog klasičnog napadača pa želim da isprobamo, da  budemo spremni u šestom mjesecu.
Pogledaj originalni članak

Izbornik Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača na koje računa za prijateljske utakmice protiv Slovenije (26. ožujka) i Bugarske (29. ožujka) koje će biti odigrane u Dohi. Ovo je prvi Dalićev popis u 2022. godini, petoj godini zaredom koju Livnjak otvara s vatrenima, u godini u kojoj će braniti svjetsko srebro iz Rusije, ali i ponovno se najmanje dva puta sučeliti sa starim dužnikom Francuskom

  • VRATARI: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić
  • BRANIČI: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić
  • VEZNJACI: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić
  • NAPADAČI: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir
  • PRETPOZIVI: Lovre Kalinić, Mile Škorić, Antonio Mirko Čolak, Nikola Moro

Vraća se Šime Vrsaljko, a na popisu nema Brune Petkovića, ni Josipa Stanišića. Prvi nije u formi za reprezentaciju već dulje vrijeme, iako se trudi i možda je baš posljednje kolo HNL-a najavilo povratak ''pravog'' Petka, a mladog Bavarca virus i ozljede koštale su predstava u Bayernu.

Luka Ivanušec okupljanje će propustiti zbog ozljede, a nakon duljeg vremena vraća se Ante Budimir. Lovre Kalinić, Mile Škorić, Antonio Mirko Čolak i Nikola Moro dobili su pretpoziv. 

Ivo Grbić izgubio je status prvoga vratara Lillea, što na hrvatski gol opet kao standardnu jedinicu vraća Dinamova Dominika Livakovića, no Dalić kaže kako je Grbić i dalje pozvan, ali će sve ovisiti o tome koliko će braniti za klub.

Nakon objašnjenja, novinari su zatražili od izbornika neke dodatne informacije.

Što želite postići isprobavanjem formacije 3-5-2?

– Imat ćemo sada pet do šest treninga, želim vidjeti neke igrače na pozicijama koje igraju u svojim klubovima, želim probati s dva u napadu jer nekada nemamo tog klasičnog napadača pa želim isprobati da  budemo spremni u šestom mjesecu – rekao je Dalić.

Što onda s krilnim igračima? Tko otpada?

– Kao što sam rekao, probat ćemo, neka igra jednom Perišić pa Sosa... Puno igrača igra tu istu poziciju. Barišić isto. Probat ćemo, vidjeti, dat ćemo priliku...

Povratak Vrsaljka, izglađena situacija?

– Najbitnije je da on igra. Razgovarali smo, sve je u redu, nadam se da će biti još bolje. Taj razgovor ostaje među nama. On je na dispoziciji, igra kvalitetno, dobro i takav Vrsaljko meni treba.

Situacija s Lovrenom?

– Nisam rekao da neće igrati. Nije igrao zadnje tri utakmice zbog ozljede. Ne znam koliko će biti spreman za minutažu u Dohi, ali ide s nama, nadam se da će do tada biti okej. U fazi je oporavka, zadobio je ozljedu zbog koje nije igrao.

Protivnici?

– Bile su neke jače ekipe u pitanju, to se izjalovilo zbog organizacije, htio sam imati jednu jaču, jednu slabiju utakmicu. Nisu ovo protivnici na top levelu, ali mi moramo igrati jako kvalitetno da bismo ostvarili dobar rezultat, a on nam i treba zbog druge jakosne skupine. Mislim da možemo isprobati i neke stvari protiv ovakvih protivnika.

HNL?

– Četiri ekipe imaju dobre šanse za naslov prvaka. Ono što bih ja htio jest da što više klubova imamo u Europi, da ne donosi samo Dinamo bodove iz Europe, mislim da je liga kvalitetna, ozbiljna...

Mandžukić?

– Znamo svi kakav je bio njegov karakter, njegova volja, on će sigurno moći pomoći pogotovo našim napadačima. Mislim da je to dobitak za mene i reprezentaciju. 

Izbacivanje Rusije?

– To je politika, ne želim se u to miješati. To nije moja briga.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

MA
Maui
16:11 07.03.2022.

Koliko loš mora biti Vlašić a da ga se više nikada ne zove? Takav nogometni bezveznjak uzima mjesto Ivanušecu, Sučiću, pa i Marinu i Kačavendi?! Daliću, vrijeme ti je za ozbiljne naočale...

Avatar Django
Django
12:22 07.03.2022.

Vida? Vlašić?

DM
drago.miota
14:00 07.03.2022.

bitno da je zvao Livpenalda,nema penala nema golova,a njegova ko igra u klubu i u formi bit če pozvan je! da je Šutalo u njegovom klubu bio bi pozvan ovak,Vida,Vlašič, i oni koji sjede na klupi i na tribinama.