Vatrena 2022.

Počinje obrana svjetskoga srebra: Evo u kakvom je stanju naša reprezentacija

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
06.03.2022.
u 10:00

U ponedjeljak izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavljuje svoj prvi popis igrača u ovoj godini, za utakmice sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi

U ponedjeljak u 11 sati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavit će popis kandidata za nadolazeće pripremne utakmice u Dohi: 26. ožujka sa Slovenijom i 29. ožujka s Bugarskom. Bit će ovo prvi Dalićev popis u 2022. godini, petoj godini zaredom koju Livnjak otvara s vatrenima, godini u kojoj će braniti svjetsko srebro iz Rusije, ali i ponovno se najmanje dva puta sučeliti sa starim dužnikom Francuskom. Bit će ovo popis 20 igrača plus tri vratara koji će opet iznjedriti poneku kontroverzu budući da su se neke stvari vezane za status reprezentativaca bitno promijenile od posljednjeg okupljanja.

Prema sadašnjem stanju reprezentativaca, neuralgična točka momčadi ponovno postaje pozicija desnoga braniča. Na njoj je prva opcija Josip Juranović iz Celtica, dok je Josip Stanišić u Bayernu posve nestao sa scene. Uzrok tome bili su koronavirus i ozljeda pa je mladi branič posljednjih mjeseci potpuno izgubio minutažu u njemačkom klubu. Takav status u klubu trebao bi, po Dalićevim postulatima '"tko ne igra u klubu, ne može ni u reprezentaciji" (ako nije Modrić, Kovačić, Perišić ili Brozović), Josipa držati podalje od nacionalne momčadi.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Luka Modric, Zlatko Dalic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

I to onda otvara ključno pitanje ovoga popisa: vraća li se u reprezentaciju standardni desni branič Atlética Šime Vrsaljko (30)? Ako da, onda to znači da su Šime i Dalić izgladili eksces koji je Zadranina eliminirao iz reprezentacije nakon Europskog prvenstva. Ako ne, onda to znači da je Šime kod Dalića ostao u Rebićevu statusu – neoprostivo.

U odnosu na prošle sazive neće biti ozlijeđenoga Ivanušeca, dok je forma Brune Petkovića posljednjih mjeseci sve samo ne reprezentativna. No u špici izbornik nema glavobolje budući da na raspolaganju ima Livaju i Kramarića.

Od standardnih reprezentativaca u najnezavidnijoj poziciji je Nikola Vlašić, koji na kapaljku dobiva minutažu u West Hamu, što je situacija kojoj se robusni Splićanin nije nadao kada je drugi put dolazio u Englesku. Tako će Nikola, silom prilika, formu vraćati nastupima za reprezentaciju.

I na kraju, Ivo Grbić izgubio je status prvoga vratara Lillea, što ponovno Dominiku Livakoviću širom otvara vrata prema vatrenoj jedinici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije