PRVA HNL

Dinamo teško uspio upisati tri boda protiv deset igrača Istre na Aldo Drosini

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Dinamo teško uspio upisati tri boda protiv deset igrača Istre na Aldo Drosini
06.02.2022.
u 19:11
Oršić je s 11 metara opucao visoko po sredini gola, a Lučić se bacio u svoju desnu stranu. Dinamo se trgnuo u drugom dijelu i u 55. minuti došao do nove prednosti.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je u drugoj utakmici drugog dijela polusezone u zahtjevnoj utakmici uspio upisati 2:1 pobjedu protiv Istre 1961 golovima Mislava Oršića (31., 55./11m), a za Istru je poentirao Robert Mišković (45+1).

Dinamovci su u prvom dijelu bili bolji pa zabili za 0:1 u 31. minuti preko Oršića. Visio je gol u zraku, Dinamo je  napravio velik pritisak i isplatilo im se. Ademi je sjajno odigrao desno za Ristovskog, ovaj centrirao laganu parabolu, a Oršić na drugoj vratnici matirao Lučića. Caseres je pokušao očistiti, ali je samo gurnuo loptu u vlastitu mrežu. Prvotno se pogodak upisao kao autogol Caseresa, no naknadno je upisan kao zgoditak Dinamovog broja 99.

Unatoč kontroli, igrači Dinama su nakon tog pogotka spustili brzinu. Istra je to prepoznala i kaznila grešku Ivanušeca sjajnom reakcijom Hujbera i završnicom Miškovića u sudačkoj nadoknadi za 1:1. 

Uz pogotke, Istra je u prvom dijelu imala veliku priliku preko Belje koji se u sedmoj minuti spetljao pred Livakovićem, a Dinamo dvije, jednu preko Bočkaja kad je u 12. minuti njegov udarac s gol linije očistio Silva te jednu preko Oršića u 28. minuti kad je pokušao direktno iz kornera, ali je Lučić to obranio.

U drugom dijelu Dinamo je ubacio u brzinu više. Prvo je Oršić u 51. minuti nakon što je Lisica srušio Ademija sigurno realizirao kazneni udarac za 2:1 i tako postigao svoj drugi pogodak na susretu. Iako nisu odustajali, sve je za Istru otišlo nizbrdo u 64. minuti Facundo Caseres dobio svoj drugi žuti karton nakon neopreznog starta na Bartolu Franjiću i ostavio Istru s deset igrača.

Dinamu je dosuđen još jedan kazneni udarac u 81. minuti, ali nakon provjere sudaca i VAR sobe, a kasnije i samog suca Zdenka Lovrića, utvrđeno je da je Bruno Petković namjerno pao na klizeći start Silve, pa je tako ostao bez kaznenog udarca i još zaradio žuti karton za simluliranje u 82. minuti.

Dinamo je sad prvi s 46 bodova (utakmica manje), drugi je Osijek s 43 boda koliko ima i treća Rijeka, a četvrti je Hajduk s 41 bodom (utakmica manje).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

DU
Deleted user
17:03 06.02.2022.

dabogda sve pobjedili, ajmoooooo

BS
Blue_shirt
19:36 06.02.2022.

Dinamo tesko do tri boda? da a da spomenete da je imao 23 udarca prema golu od kojih je 12 islo u okvir ?

DU
Deleted user
17:43 06.02.2022.

osijek ima penala kad zatgriba, hajduk redovito jedan do dva po utakmici, samo Dinamo igra bez pomoci sudaca, hnsa, VARA, dapace svi mu oni otezavaju i ponistavaju ciste golove.