Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOVO POJAČANJE

Emreli otkrio zašto su ga huligani napali: Lagali su da pijem i izlazim, a musliman sam

Legia Warsaw away fans clash with police
Foto: ASC
1/5
04.02.2022.
u 10:30

- Nakon što sam otišao, nisam previše pratio pa ne mogu reći kako se razvijao, sve što sad znam jest da je bio u Legiji i da je došao u Dinamo.

Dugo je Mario Gavranović nosio u Dinamu dres s brojem 11, no sad taj broj ima novog vlasnika. Od srijede, novi stanovnik Maksimirske 128 je Mahir Emreli, 24-godišnji napadač iz Azerbajdžana koji je stigao u Dinamo nakon kraćeg boravka u poljskoj Legiji.

Duže se kombiniralo oko njegova dovođenja, Dinamo nije želio platiti odštetu jer je postojala mogućnost da Emreli ode besplatno, a tražio je raskid ugovora jer su ga fizički napali navijači Legije. Druga opcija bila je ‘prebijanje’ duga s Legijom koja još nije platila dogovorenu odštetu za Lirima Kastratija. Kako bilo, Emreli je stigao i nosit će plavi dres s brojem 11. Bude li dobar kao Gavranović, Dinamo je napravio dobar posao.

Rijetko izlazim iz kuće

Emrelija su u reprezentaciji Azerbajdžana vodili naši stručnjaci Robert Prosinečki i Nikola Jurčević kojem je pomoćnik bio Mario Tokić.

– Emreli je debitirao kod mene u reprezentaciji Azerbajdžana, bio je tada vrlo mlad i talentirani igrač. No nakon što sam otišao, nisam previše pratio pa ne mogu reći kako se razvijao, sve što sad znam jest da je bio u Legiji i da je došao u Dinamo – kratko nam je rekao Robert Prosinečki.

Ostali naši stručnjaci koji su s njim radili o Emreliju su govorili samo lijepim riječima, hvalili su njegove igračke sposobnosti, ali i ljudske osobine, odgoj. Tako da je teško povjerovati u komentare navijača Legije koji tvrde da je volio izlaziti i piti, poručivši Dinamu da nabavi velike količine alkohola. Sam Emreli je to demantirao i u poljskim medijima.

– To je izmišljotina onih koji očito ne znaju da vjernici muslimani ne piju alkohol. Svi znaju da ne pijem i nikad neću piti. Najviše što mogu je izaći na večeru, ali zapravo jako rijetko izlazim iz kuće – kazao je Emreli.

Vidjet ćemo što život nosi, ionako je sad sve na tom 24-godišnjem napadaču, pa i krilnom napadaču koji može biti i polušpica. Vidjet ćemo i na kojoj ga poziciji vidi trener Željko Kopić, s obzirom na to da je navodno tako polivalentan, brojne su mogućnosti, a to samo znači da će se cijeli jedan dio plave momčadi, ofenzivni igrači, morati pobrinuti da ih Emreli ne izgura iz momčadi.

U svakom slučaju ozbiljno je pojačao konkurenciju napadačima. A tu je i sad ‘napeto’, Bruno Petković vraća se nakon ozljede i bolesti, vratio se nakon viroze i Deni Jurić koji je bio sjajan na pripremama, nametnuo se Komnen Andrić svojim partijama, pogocima i asistencijama. A o Mislavu Oršiću doista ne treba ni govoriti.

Prevelika gužva u svlačionici

Emreli može igrati i lijevo i desno, plavi su promijenili sustav i sad je na lijevom boku prvo ime Petar Bočkaj. Tu je i Štefulj, a mogu tamo Špikić i Menalo. Na desnoj strani Kopić ima četiri rješenja, Ristovskog, Moharramija, Menala i Špikića. S obzirom na to da su plavi željeli dovesti Martina Ojedu iz Argentine za golem novac (5,3 milijuna eura) baš za tu desnu stranu, ali je to propalo, moguće je da sad tu vide Emrelija.

Poziciju ofenzivnog veznog drži Luka Ivanušec i odlično se snalazi sa svojim kretanjem po cijelom terenu, teško je očekivati da će on izgubiti svoje mjesto iako Emreli može uskočiti kad mu bude trebao odmor. No u takvoj konkurenciji sigurno će biti puno igrača koji se baš i neće naigrati. Primjerice, Marko Tolić je sjajan, ali konkurencija mu je velika, Špikić je kandidat za dva krilna mjesta, ali ni on se neće naigrati. Sve je teže i Menalu, a pogotovu Štefulju.

Uz sve to Dinamo ima i niz mladih igrača, sjajnih talenata kojima trebaju utakmice, poput Bulata, Baturine..., a teško će dobiti veću priliku osim u nekim susretima kad će dobiti minutažu na kapaljku. Prijelazni rok u Hrvatskoj, ali i u još nekim zemljama, traje do 15. veljače i neće biti nikakvo iznenađenje ako neki od spomenutih, a i onih koje nismo spomenuli, odu na posudbe ili minutažu budu dobivali kod Damir Krznara u drugoj momčadi. Jaka konkurencija je odlična stvar, ali prevelika gužva u svlačionici baš i nije.

Komentara 1

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
16:20 04.02.2022.

vise vjerujem navijacima nego tebi. skol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije