PRVA HNL

Istra oduzela Hajduku dva boda u Puli, Kalinić i Beljo strijelci, velika greška Katića

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Istra oduzela Hajduku dva boda u Puli, Kalinić i Beljo strijelci, velika greška Katića
06.03.2022.
u 19:07
Hajduk je na susretu imao velikih osam zaleđa, Istrina zadnja linija često je postavljala dobre zamke, i to jako disciplinirano i kohezivno, a na te zamke najviše su padali Kalinić i Biuk. To je bila samo jedna od kvalitetnih taktičkih odluka Gonzala Garcije koji je jako dobro pripremio ovu utakmicu
Pogledaj originalni članak

Istra i Hajduk su u posljednjoj utakmici 26. kola Prve HNL podijelili bodove odigravši 1:1 na Aldo Drosini u Puli. Strijelci su bili Nikola Kalinić u 30. minuti i Dion Drena Beljo u 54. minuti.

Na početku prvog poluvremena gledali smo otprilike podjednak nogomet što se tiče prilika, i s jedne i s druge strane smo imali dvije, a jednu je u mrežu gurnuo Nikola Kalinić za svoj prvi pogodak nakon povratka u Hajduk te 40. ukupno u HNL-u. Ferro je uputio sjajnu dugu loptu, 34-godišnji Kalinić lagano pretrčao Galileu te sjajno matirao Lučića uz vratnicu s milimetarskom preciznošću za vodstvo bijelih.

Istra je tijekom utakmice imala veći posjed lopte te je u tom smislu kontrolirala susret, ali se nakon prvog dijela u kojem je Hajduk vodio 1:0 na individualnu kvalitetu činilo da će Splićani unatoč kvalitetnoj igri Istre odnijeti tri boda iz Pule, kao što su to činili već ove sezone (1:3 slavlje u prvom dijelu sezone).

Međutim, Hajduku je presudila individualna greška jer je Nikola Katić u 54. minuti susreta na rubu vlastitog kaznenog prostora poklonio loptu Robertu Miškoviću koji iz blizine nesebično pronalazi samog Belju, a Vinkovčanin sprema loptu u praznu mrežu za pogodak. To mu je već 11. pogodak ove sezone i Istra je prikazanim u tom trenutku zaslužila izjednačenje.

Hajduk je mislio da je brzo vratio vodstvo nakon samo dvije minute kad su zabili za 2:1, ali na kraju nije bilo ništa od tog pogotka. Kalinić se kontroverzno zagradio nad Istrinim Perkovićem što se pregledavalo na VAR-u čak pet minuta, poslao s desne strane loptu u sredinu, proslijedio ju je Melnjak, a Biuk je sam na drugoj vratnici za, činilo se, brzo vraćanje vodstva Hajduku. Na kraju je utvrđeno da je Kalinić udario Perkovića po licu te je zaradio žuti karton u 60. minuti uz, naravno, poništen pogodak.

Do kraja susreta su i jedni i drugi imali nekoliko dobrih prilika za vodstvo, ali činjenica je da se Hajduk nije dovoljno nametnuo na terenu protiv suparnika kako bi došli do situacije da bi 'gol visio u zraku'.

Hajduk je na susretu imao velikih osam zaleđa, Istrina zadnja linija često je postavljala dobre zamke, i to jako disciplinirano i kohezivno, a na te zamke najviše padaju Kalinić i Biuk. To je bila samo jedna od kvalitetnih taktičkih odluka Gonzala Garcije koji je jako dobro pripremio ovu utakmicu. 

Za Hajduk sad slijedi veliki rasprodani derbi protiv Dinama, a kad uzmemo u obzir prikazano u Puli, trebat će im velika promjena ako žele pozitivan rezultat protiv hrvatskog prvaka. S druge strane, Istra puna samopouzdanja ide u Koprivnicu na noge Slaven Belupu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar mlijeko
mlijeko
16:10 06.03.2022.

Jubilej je i da Pejin već sudi 6 utakmicu Hajduku zaredom....

KR
kruti133
19:20 06.03.2022.

Nikakve vijesti ne dolaze s portala da je fk orjuna kiksala, apsolutna ŠUTNJA, a kad dinamo izgubi bodove 100 vijesti u minuti dolazi......jegiba, nema penala nema ni pobjeda, ČINJENICA....

DA
Darlboro
18:31 06.03.2022.

Opet Kaliniću oprošten drugi žuti 😆