UVJERLJIVI GOSTI

Osijek nastavlja bitku s Dinamom: Lako se obračunao sa Šibenikom na Šubićevcu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik i Osijek igraju 28. kolo Prve HNL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik i Osijek igraju 28. kolo Prve HNL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik i Osijek igraju 28. kolo Prve HNL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik i Osijek igraju 28. kolo Prve HNL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Osijek: Atmosfera uoči početka utakmice između Šibenika i Osijeka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Osijek: Atmosfera uoči početka utakmice između Šibenika i Osijeka
20.03.2022.
u 18:59
Momčad Nenada Bjelice pobijedila je osmi put u isto toliko susreta protiv Šibenika unazad dvije sezone, otkad se klub sa Šubićevca vratio u Prvu HNL.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Osijeka s uvjerljivih su 3:0 (0:0) pobijedili u utakmici 28. kola Prve HNL na gostovanju u Šibeniku i tako zadržali priključak s vodećim Dinamom na prvenstvenoj ljestvici.

Vodeći pogodak na Šubićevcu i svoj prvi u dresu Osijeka postigao je Kristijan Lovrić u 54. minuti. Do drugog pogotka gostujuća je momčad stigla u 70. minuti, kad je osječki kapetan Mile Škorić glavom proslijedio loptu prema sredini peterca, a Antonio Marin je skrenuo u svoju mrežu. Za 3-0 strijelac je bio Mihret Topčagić u 78. minuti.

Osijek se svojom 16. pobjedom bodovno izjednačio s vodećim Dinamom koji je u nedjelju slavio sa 1:0 na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa, pogotkom Mislava Oršića u 20. minuti. Obje momčadi imaju po 57 bodova, a Dinamo ima utakmicu manje. Na trećem je mjestu Hajduk sa 52 boda, a toliko ih ima i Rijeka, ali uz utakmicu više od Splićana. Uz treći uzastopni poraz Šibenik je sa 26 bodova ostao na osmoj poziciji.

Momčad Nenada Bjelice potpuno je zasluženo došla do pobjede u Šibeniku, a ona je mogla biti i uvjerljivija da u prvom poluvremenu domaći vratar Lovre Rogić nije činio čuda, odnosno da su Osječani bili malo precizniji.

Tako je Rogić u 22. minuti zaustavio pokušaj glavom Ramona Miereza, a samo minutu poslije Laszlo Kleinheisler je s pet metara prebacio vrata.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik i Osijek igraju 28. kolo Prve HNL

Uz dvije prijetnje Antonia Marina pred osječkim vratima, u 25. i 27. minuti, Rogić je opet bio zaposlen u 31. minuti kad je Darko Nejašmić precizno i snažna pucao iz daljine. U 37. minuti ponovno je u prilici Kleinheisler, a kad je svladao Rogića loptu je zaustavila vratnica. Minutu poslije Rogić brani Lovrićev udarac, a iz odbijanca Kleinheisler još jednom pogađa okvir gola.

Sve ono što su promašili u prvom poluvremenu igrači Osijeka su naplatili u drugom dijelu. U 54. minuti Kristijan Lovrić je postigao svoj osmi pogodak u ovoj sezoni, ali prvi otkako je crveni dres Gorica zamijenio onim osječkim plavo-bijelim.

Akcija Osječana išla je po lijevoj strani, gdje je Nejašmić proigrao Leovca, a ovaj povratnom loptom na rubu kaznenog prostora uposlio Lovrića koji iz poluvoleja loptu šalje u mrežu.

Od tog trenutka domaća se obrana sve teže nosila s iskušenjima i napadima koji su dolazili u valovima. Drugi put je lopta u šibenskoj mreži završila u 70. minuti.

Nakon udarca iz kuta na prvoj je vratnici najviši bio osječki kapetan Mile Škorić koji je proslijedio loptu u srce peterca, gdje je Antonio Marin pokušao izmaknuti nogu, ali je pritom proslijedio loptu petom u svoju mrežu.

Osam minuta poslije pao je i treći pogodak. Akcija Osijeka išla je po desnoj strani, s koje je Alen Grgić ubacio na suprotnu vratnicu, a Mihret Topčagić bio najviši u skoku te po treći put svladao Rogića.

Isti je igrač mrežu zatresao i u 81. minuti, ali je njegovom pogotku prethodilo zaleđe Žapera koji je proslijedio loptu do dodavača Bohara.

Utakmicu na Šubićevcu sudio je Splićanin Duje Strukan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Mudlin
Mudlin
17:46 20.03.2022.

Ajde mi objasnite, lumeni: jel uživo ili u razmak živo? Jel živimo u Hrvatskoj ili Ubosni? Fala.

AL
alzamalo
19:31 20.03.2022.

Osijek je uvijek bio i ostat ce seoska(seljacka) ekipa.. Bjelica je toga svjestan,, zato ne lozite se bezveze