POVIJESNI USPJEH SLOVAČKE

Hrvatska ostala bez četvrtfinala: Borbeni mini vatreni 'popili' pet komada

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska - Slovačka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska - Azerbajdžan
29.01.2022.
u 16:11
Imali smo još tri minute za zabiti dva gola, na obje strane su bile solidne prilike, no do kraja nije više lopta tresla mrežu s unutarnje strane
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija u futsalu na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj nije se plasirala u četvrtfinale protiv Slovačke. Bili su jači Slovaci rezultatom ukupnim rezultatom 5:3.

Utakmica je krenula intenzivno, ali nažalost, Smerička je zabio za vodstvo Slovačke u osmoj minuti susreta. Bio je to prvi udarac na gol. Hrvatska je imala dobru priliku, ali Slovačka je svega minutu kasnije kaznila 'mini vatrene' i povela. Ipak Kristijan Postružin pogađa četiri minute prije kraja za izjednačenje!

Stigla je kazna 15 sekudni prije kraja prvoga dijela, bakljada u dvorani, naravno, slave slovački navijači. Zahvaljujući golu Kozara, Slovaci na odmor odlaze u prednosti.  U drugoj utakmici Rusija vodi protiv Poljske 2:1.

Loš rezultat na poluvremenu, a onda još lošije otvaranje drugog. Tek smo krenuli u drugo poluvrijeme, a Žarko Luketin još je jednom morao po loptu u mrežu! Šokirao je Mavrovićeve trupe Drahovsky, a do kraja je još jednom razočarao Hrvate. Naime, zabio je svoj drugi gol protiv Hrvatske za 4:1 12-ak minuta prije kraja. 

Jelovčić je nagazio na Ševčika na pet metara i to je penal za Slovačku. Primić je branio umjesto Postružina koji se ozlijedio u utakmici, odabrao je dobru stranu, ali je Drahovsky bio siguran i zabio je iz penala za veliku razliku i veliki problem naše reprezentacije.

Deset minuta prije kraja Mavrović uvodi golmana-igrača, ali gola i dalje nije bilo. Srećom, Primić je dobro čitao pokušaje Slovaka da ne bismo još više potonuli, no nije ta radost dugo trajala. Primić izlazi pred šest metara i umjesto da odmah ispuca loptu, htio ju je primiti, a Smerička  je bio u blzini i samo ju je prebacio u praznu mrežu Hrvatske za velikih, prevelikih 5:1 samo pet minuta prije kraja.

Nije se Hrvatska predala! Horvat je zabio za smanjenje prednosti kada je Hrvatska opet odlučila igrati s golmanom-igračem. U samo nekoliko dodira, Matej Horvat je zabio za 5:2.  Jelovčić je vrhunski kao golman-igrač zabio ljevicom i smanjio na 5:3 kada se činilo da je sve gotovo, a onda je panika ušla i među slovačke redove.

Imali smo još tri minute za zabiti dva gola, na obje strane su bile solidne prilike, no do kraja nije više lopta tresla mrežu s unutarnje strane. 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska - Azerbajdžan

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VK
vječni krojf
00:03 30.01.2022.

Igrali smo loše sve utakmice,nemamo kvalitetu za četvrtfinale.