SEZONA ZA PAMĆENJE

Vamos, Luka! I s 36 godina kapetan Hrvatske ključni je igrač El Clásica

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
20.03.2022.
u 19:30
U dosadašnjih 25 Clásica, Modrić ima 11 pobjeda, pet remija i devet poraza, a jednom se upisao u strijelce.
Pogledaj originalni članak

Prije priključivanja hrvatskoj reprezentaciji, njezin kapetan Luka Modrić (36) predvodit će momčad Real Madrida u 249. službenom susretu s najljućim suparnikom Barcelonom na kultnome Bernabéuu (nedjelja, 21 sat). Posrijedi je utakmica 29. kola španjolskog prvenstva.

Oba suparnika u Clásico ulaze s četiri uzastopne pobjede u Primeri, a derbi ne nosi osobitu natjecateljsku draž budući da vodeća momčad lige Real Madrid ima čak 15 bodova više od Barcelone (66:51), koja ima utakmicu manje.

>>> Luka Modrić proglašen za najboljeg u 50 godina

Pogledajte ovaj sastav Real Madrida: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, DiMaría (Callejόn), Özil (Modrić), Cristiano Ronaldo, Higuaín (Benzema). Trener je bio José Mourinho. Ovo je momčad koja je 29. kolovoza 2012. godine u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa istrčala protiv Barcelone (koju je vodio pokojni Tito Vilanova) i svladala je s 2:1. Ona ujedno najbolje oslikava dugovječnost našega Luke kojemu je ovo bio prvi od 25 nastupa u najvećem španjolskom i svjetskom derbiju, u kojemu mu je te tople kolovoške večeri, među ostalima, na travnjaku suparnik bio današnji trener Barce Xavi Hernández. Gotovo deset godina je prošlo, a Lukina genijalnost, lucidnost i moć i dan-danas caruju u Realu, i još uvijek izazivaju divljenje i fascinaciju.

Foto: Reuters

U dosadašnjih 25 Clásica, Modrić ima 11 pobjeda, pet remija i devet poraza, a jednom se upisao u strijelce: 24. listopada 2020. godine u Barceloni, kada je Real slavio s 3:1. Protiv samo jednoga suparnika, madridskog Atlética, Modrić ima više nastupa, čak trideset.

Luka je s 36 godina najstariji nogometaš u Realovoj svlačionici, no neće biti najstariji akter derbija. Tu primat odnosi 38-godišnji branič Barcelone Dani Alves. Messijev golgeterski rekord od ukupno 26 pogodaka u Clásicu u svim natjecanjima neće još dugo biti srušen, ali zato bi veliki derbi već u sljedećoj sezoni mogao dobiti novoga rekordera po broju nastupa: Barçin vezist, tek 33-godišnji Sergio Busquets, danas će 43. put istrčati protiv Real Madrida, a Sergio Ramos i Lionel Messi još uvijek dijele prvo mjesto s 45 nastupa u derbijima.

Oči cijeloga svijeta bit će danas uprte u Luku Modrića, pogotovo nakon što je jučer stigla vijest da će zbog ozljede El Clásico propustiti druga zvijezda kraljeva Karim Benzema. Još jedna velika pobjeda u nizu i deset kola prije kraja prvenstva Real će praktički biti pred vratima 35. naslova prvaka, prvoga u Ancelottijevoj eri. Vamos, Luka!

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
00:19 21.03.2022.

Siguran sam da će Modrić 'blistati' u El clasicu. Ipak za Barcelonu igraju djeca. Da pogodim rezultat, možda 0:4? :-)))

PO
pocrn
22:25 20.03.2022.

no comment !......ovdje veceras ...hajahahahajha

PO
pocrn
21:35 20.03.2022.

.......a Modrić večeras fenomenalan, hahahahahahahahaha pak, ipak je Modrić imao jedan fair - play udarac prema barsinim vratnicama (završilo na tribinama)