RIJ - VAR 4:1 Domaćini razveselili gledatelje lijepom uskršnjom predstavom

Varaždinci napunili košaru na Kantridi

11.04.2009.
u 19:40
Pogledaj originalni članak

Golijada na Kantridi počela je već u drugoj minuti, kada je Križman glavom pogodio s vrha šesnaesterca. Bio je to njegov treći gol za Riječane ove sezone. Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Već u četvrtoj minuti nakon greške vratara Radmana i Darija Dabca Mujanović pogađa za 1:1.

Ahmad Sharbini dirigirao
Rijeka je ponovno povela preko Ahmada Sharbinija. Asistirao mu je Štrok, koji je poslao loptu sa centra, a Sharbini je sam istrčao pred vratara gostiju Mađarića. Bio je neuspješan u prvom pokušaju, no u drugom je bio uspješniji. Nekoliko minuta kasnije uzvratio je Mumlek koji je pucao iz slobodnog udarca sa tridesetak metara.

Nastavak utakmice donio je puno nervoze u gostujućim redovima. Tako je direktni crveni karton dobio iskusni Miljenko Mumlek za udaranje laktom riječkog Argentinca Fernandeza. Mumlek juri jubilarni stoti pogodak u prvenstvu, no danas se ipak neće približiti tom jubileju.

- Igramo dobro, ovo je prva utakmica u kojoj smo napravili ono što navijači očekuju od nas. Dosad su uvijek strijepili do posljednjeg zvižduka, no sada smo sve ranije riješili, kazao je Ahmad Sharbini nakon susreta.

Rijeka je u 66. minuti imala odličnu priliku za povećanje vodstva, ali braća Sharbini nisu se uspjeli dobro snaći, a Ahmad propušta priliku zapucati. Samo tri minute kasnije, domaćin ipak dolazi na svoje i preko Kreilacha povisuje vodstvo na 3:1. Anas Sharbini je izveo šesti korner, a glavom je precizan bio Kreilach. Minutu prije kraja regularnog dijela na 4:1 povisuje Anas Sharbini kojemu je to bio deveti ovosezonski pogodak.

- S Varteksom je lijepo igrati, oni vole nadigravanje, a to nam odgovara, zaključio je sretan kapetan Riječana.

Rubčić odahnuo, Besek žalio
Trener Robert Rubčić zasigurno je odahnuo nakon utakmice. Njegovi su igrači odradili sjajan posao i iskupili se za podbačaj u Zadru.

- Zaslužili smo pobjedu. Odigrali smo staloženo i pametno. Varteks je u drugom poluvremenu prešao na drugi sistem igre, ali i mi smo odigrali čvršće, obrana je više sudjelovala u igri prema naprijed. Odnijeli smo prevagu na sredini terena i mirno priveli susret kraju, rekao je Rubčić.

Varteksov trener Dražen Besek zaključio je kako su utakmicu odlučile dvije stvari - dobra igra Rijeke i greške njegovih igrača.

- Za nešto više na Kantridi trebalo je odigrati bez greške, a mi smo imali previše dekoncentriranih igrača koji su napravili puno elementarnih grešaka. Nismo bili momčad koja je mogla nešto uzeti danas. Zna se što Mumlek znači za našu momčad, ali to je nogomet, dogodio se lakat i isključenje, rekao je Besek.

Pogledajte na vecernji.hr