TRKAČ SA TERENA

Vatrenom hrvatskom navijaču zabrana za sve utakmice na SP-u

Foto: import
Vatrenom hrvatskom navijaču zabrana za sve utakmice na SP-u
14.06.2006.
u 21:20
Pogledaj originalni članak

BERLIN/ZAGREB - Dvadesetogodišnji Splićanin koji je uletio na teren za vrijeme utakmice Hrvatska-Brazil dobio je kaznu od samo 140 eura i zabranu pristupa na svim utakmicama SP-a.

Njemački mediji posvetili su mnogo prostora ogledu brazilske i hrvatske reprezentacije. Većina se slaže s ocjenom kako je Brazil daleko od prave forme, te da je hrvatska vrsta zaslužila postići pogodak i tako izboriti remi.

Nažalost, njemačke televizijske i radijske postaje, te novine nisu propustile izvjestiti o ponašanju dijela hrvatskih navijača koji su načinili prve incidente na World Cupu. To se posebno odnosi na mladića koji je preskočio ogradu, udario čuvara, te utrčao na travnjak i na trenutak prekinuo utakmicu. Ušavši na teren mladić se poklonio Dadi Prši, a potom u njegovom zagrljaju napustio teren, gdje ga je dočekalo osiguranje.

Njegov "bijeg" po travnjaku Olimpijskog travnjaka dobio je udarne minuta u vijestima svih televizijskih postaja, baš kao i bakljada na dijelu tribina gdje su se nalazili hrvatski navijači, a za taj svoj "podvig" "nagrađen" je pritvorom, te će mu najvjerojatnije biti zabranjen ulazak na sve preostale utakmice na Svjetskom prvenstvu.

"Prema našim saznanjima, taj mladić bi tijekom večeri trebao biti pušten, a što se sankcija tiče, ne mogu komentirati odluke njemačkih vlasti", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Zlatko Mehun.

Zanimljivo, njemačko osiguranje je i danas bilo "propusno". Naime, na utakmici Tunisa i Saudijske Arabije jedan je navijač Tunisa prije početka drugog poluvremena utrčao na teren sa zastavom, napravio krug po igralištu, nakon čega ga je odvelo osiguranje.

(Hina, mr, bs)

Pogledajte na vecernji.hr