što treba ponijeti?

Važne upute HNS-a i policije za maksimirske navijače: Vozila će vam biti uklonjena, a vi kažnjeni!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Tin Jedvaj u sudačkoj nadoknadi zabio za 3:2 u utakmici Lige nacija protiv Španjolske
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Francuska pobijedila Hrvatsku u 4. kolu Lige nacija
Foto:
Zagreb: Tramvaji okićeni grbovima grada i HNS-a povodom večerašnje utakmice
22.09.2022.
u 12:39
Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona. Preporučujemo posjetiteljima da se za dolazak na stadion koriste javnim prijevozom i krenu ranije kako se u prometu ne bi stvarale gužve i zastoji.
Pogledaj originalni članak

Večeras s početkom u 20.45 sati na Maksimiru se susreću Hrvatska i Danska u pretposljednjem kolu grupe 1 elitne skupine Lige nacija. 

Hrvatska ima mogućnost zasjesti na prvo mjesto skupine koje vodi na završnicu natjecanja, donosi veliki prihod, ali i prestiž. Za sve to potrebna joj je pobjeda nad moćnom Danskom do koje će je nositi oko 24.500 navijača na zagrebačkom stadionu. 

S obzirom na to da se očekuje vrlo velik broj domaćih i gostujućih navijača, HNS je u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom iznio upute za sve građane koji imaju ulaznicu i planiraju doći na utakmicu.

U priopćenju su napisali:

Na dan utakmice, u četvrtak, 22. rujna, od 6 do 24 sata privremeno se za promet zatvara:

– parkiralište ispred zapadne tribine stadiona Maksimir

– parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj

– poligon za obuku vozača Borongaj

– parkiralište kod bazena Svetice

– parkiralište od spomenika Bacača diska do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir

– Ulica Divka Budaka od nekadašnje tržnice Borongaj do bazena Svetice

– Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici 

– zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta te Trg J. F. Kennedyja.

Istoga dana, od 18 do 24 sata privremeno se za promet zatvara:

– krajnja desna prometna traka zapadnog kolnika Avenije Gojka Šuška od raskrižja Ulice Štefanovec do raskrižja s Maksimirskom cestom.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona. Vozila koja su na dan održavanja nogometne utakmice zaustavljena ili parkirana na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje bit će izmještena, a vlasnici sankcionirani. Preporučujemo posjetiteljima da se za dolazak na stadion koriste javnim prijevozom i krenu ranije kako se u prometu ne bi stvarale gužve i zastoji.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Francuska pobijedila Hrvatsku u 4. kolu Lige nacija
Ulaz na stadion Maksimir

– Ulazi na stadion otvoreni su od 18.45 sati.

– Posjetitelji, uz kupljenu ulaznicu, moraju imati identifikacijsku ispravu s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola) na temelju koje će se prije ulaska provjeriti njihov identitet.

– Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja posjetitelji mogu sjediti isključivo na mjestu koje je određeno na ulaznici te ne mogu biti u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje.

– Na tribine posjetitelji ne mogu unijeti kišobrane, velike torbe i ruksake, boce, upaljače, kovanice i druge predmete pogodne za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Standings provided by SofaScore

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HI
Hrvat iz Prigorja
13:09 22.09.2022.

Mogli ste, da se samo može parkirati u Varaždinu, Sisku, Krapini i Karlovcu , ni slučano da dođete sa autom u Zagreb na utakmicu🥴

BS
Blue_shirt
13:37 22.09.2022.

A zasto niste ovaj proglas izdali prije pustanja ulaznica u prodaju? Sad kad su ljudi kupili ulaznice kazete, dodjite javnim prijevozom? Inace jeste li orije pitali ZET, jer oni lazu da su radovi na maksimirskoj na tracnicama kod stadiona i da se promet odvija sa povremenim prekidima i otezano?

Avatar utunelu
utunelu
14:16 22.09.2022.

sto godina sto vjekova uvijek Balkan i nista drugo..za nista niste stvoreni osim krasti filozofirati i neraditi