MOSTAR

Velika čast za Zlatka Dalića: Hercegovina ovim potezom pokazala koliko ga voli

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Split: Nastup Swedish House Mafie, glavne zvijezde Ultra Europe festivala
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Split: Nastup Swedish House Mafie, glavne zvijezde Ultra Europe festivala
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
TOP 100 fotografija u 2021. godini
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Poznati na utakmici 20. kola HT Prve HNL između Hajduka i Osijeka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
23.02.2022.
u 18:26
"Upravo pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", navodi se u objašnjenju Senata Sveučilišta u Mostaru
Pogledaj originalni članak

 

Sportska dvorana u sveučilišnome Kampusu u Mostaru nosit će ime proslavljenog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, odlučio je u srijedu Senat Sveučilišta u Mostaru.   

Vodstvo jedine visokoškolske ustanove u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku odlučilo je sportskoj dvorani u krugu Kampusa u naselju Rodoču u Mostaru dati ime po Zlatku Daliću podrijetlom iz Livna koji je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja. 

"Upravo pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", navodi se u objašnjenju Senata Sveučilišta u Mostaru. 

Zlatko Dalić bio je profesionalni nogometaš, a kasnije i nogometni stručnjak. Karijeru je započeo u livanjskome Troglavu, nastavio ja splitskom Hajduku, vinkovačkoj Cibaliji, podgoričkoj Budućnosti, mostarskom Veležu te varaždinskom Varteksu. 

Kao trener je počeo raditi u Varteksu gdje je bio pomoćni trener, kasnije je bio i izbornik U-21 hrvatske nogometne reprezentacije. 
Uz Varteks vodio je i Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, te arapske Al Faisaly, Al Hilal i Al-Ain. Od 2017. je izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. 

Rukometna Europska liga

Nakon poraza Nexea, trener Tamše: Moji igrači su bili ispuhani i iscrpljeni

- Poraz u Našicama bio je težak za našu ekipu, napomenuo je, dodavši kako izuzetno respektira i cijeni ekipu NEXE-a, ali bilo je više nego očito da je težak ritam s puno utakmica u kratkom vremenu ostavio traga. Obje su ekipe već ranije osigurale prolaz u osminu finala, tako da je onda nekako i najpoštenije da svaka ekipa osvoji dva boda na svoim terenu – zaključio je trener Apelgren

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar gracanica
gracanica
18:59 23.02.2022.

Kaj on nije hrvat?