NOVO DOBA

Potres u Engleskoj: 300 ljudi ostaje bez posla zbog umjetne inteligencije

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
FILE PHOTO: Wimbledon
Foto: Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION
Wimbledon 2024 - Day Nine - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Autori Vecernji.hr, Hina
09.10.2024.
u 14:47
Wimbledon uvodi umjetnu inteligenciju i prekida se 147-godišnja tradicija korištenja linijskih sudaca
Pogledaj originalni članak

Najveći svjetski teniski turnir Wimbledon od sljedeće godine više neće imati linijske suce već će oni biti zamijenjeni elektroničkim sustavom za pozivanje auta, objavili su iz All England Cluba. Ovime se prekida 147-godišnja tradicija korištenja linijskih sudaca.

Times piše da će tako zbog umjetne inteligencije linijskih sudaca ostati bez posla.  Procjenjuje se da ih je toliko sudilo na više od 650 mečeva na jednom izdanju Wimbledona.

- Testirali smo rezultate i vjerujemo da je ovo važan korak u nastajanju da suđenje napravimo što je moguće točnijim. Linijski suci desetljećima su imali središnju ulogu u suđenju. Prepoznajemo njihov vrijedan doprinost i zahvaljujemo im na predanosti - poručili su s Wimbledona.

Sustav elektroničkog zvanja auta na teniskim terenima prvi je put eksperimentalno korištena na ATP Next Gen finalu u Milanu 2017. godine, njezina je uporaba porasla tijekom pandemije virusa COVID-19, a od sljedeće će se godine koristiti na svim ATP turnirima.

Australian Open i US Open još ranije su se prebacili na elektroničko zvanje auta, dok se Roland Garros još uvijek oslanja na ljudsko oko.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
mikimouse12
16:38 09.10.2024.

Kakav potres:). Dva tjedna prihoda. Pa nije da su stalni zaposlenici