Do 22 godine

Veliki domaći rivali Veočić i Ježek u četvrtfinalu Prvenstva Europe

Veliki domaći rivali Veočić i Ježek u četvrtfinalu Prvenstva Europe
15.03.2022.
u 22:42
Na kontinentalnoj smotri koju je ugostio Poreč, Gabriel Veočić (75 kg) i Noa Ježek (71 kg) borit će se u subotnjim četvrtfinalima za medalje
Pogledaj originalni članak

Gabrijel Veočić (75 kg) i Noa Ježek (71 kg) prvi su hrvatski četvrtfinalisti na boksapkom Prvenstvu Europe do 22 godine što se ovih dana održava u Poreču. Veliki suparnici u domaćem ringu za ovo natjecanje su se razdvojili što je omogućilo da obojica nastupe na europskom smotri.

Zapravo, Ježek se spustio za jednu kategoriju niže i to je, čini se, bio pun pogodak s obzirom da maksimalno koristi svoju pokretljivost. A on se nada da će tu svoju kvalitetu uspješno demonstrirati i u subotu u borbi za medalju u kategorji u kojoj je najveći favorit Ukrajinac Jurij Zahariejev, 19-godišnjak koji je na nedavnom seniorskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu postao svjetskim prvakom.

U osmini finala, Noa je, jednoglasnom odlukom sudaca, pobijedio Čeha Valenta (5:0), a jednako uvjerljiv bio je i Veočić protiv dobro mu poznatog rivala Lea Cvetkovića iz BiH (5:0). Veočić je Cvetkovića pobijedio i na seniorskom SP-u pa je postao njegovom "crnom mačkom".

Najmlađi hrvatski borac na ovom natjecanju je 18-godišnji Alen Ahmetović (67 kg) iz Hrgovićeva Nokauta koji je u osmini finala izgubio od Azerbajdžanca Isgandarova (0:5). Jednako je prošao također neiskusni poluteškaš Petar Leskur (80 kg)  protiv Nijemca Dadaeva (0:5).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.