GANUTI KERR

VIDEO Kukočev suigrač u suzama o krvoproliću u Teksasu: Ovo je jadno, ne smijemo šutjeti!

Foto: NBA
Foto: Reuters/PIXSELL
Joe Biden
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u SAD-u
25.05.2022.
u 10:41
– Imam djecu koju vozim u školu svaki dan i suosjećam se s roditeljima koji prolaze to što prolaze. Ne možemo svakodnevno govoriti ''počivao u miru''. Dosta mi je!
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Američke Države potresao je novi masakr, 18-godišnji Salvador Ramos u Teksasu ubio je 19 učenika osnovne škole, jednog nastavnika i svoju baku, zbog čega se ponovno otvorila rasprava o nošenju oružja.

Steve Kerr, član trofejne generacije Chicago Bullsa, suigrač Tonija Kukoča, četverostruki NBA prvak kao igrač i trostruki kao trener Golden State Warriorsa, nije mogao zaobići ovu temu. Posebno je emotivan jer njegov otac ubijen je 1984. u Bejrutu tijekom terorističkog napada. Od onda je gorljivi zagovornik reforme Zakona o oružju.

– Otprilike 400 milja odavde ubijeno je 14 djece i učitelj – u suzama je govorio Kerr, koji u tim trenucima nije znao da broj žrtava raste.

Nije znao ni da je napadač ubijen tijekom pucnjave s policijom. Ali zna kako se osjećaju obitelji i kao otac se zgraža nad činjenicom da uopće treba postojati bojazan od ovakvih slučajeva. Kao što mu kao roditelju, Amerikancu i razumnoj osobi nije jasno zašto se izbjegava suočiti s problemima na najvišim razinama.

– Umoran sam od izražavanja sućuti saučešća razorenim obiteljima. Umoran sam od trenutaka tišine i oprosta – istaknuo je pa objasnio svoje viđenje svega što se događa oko neusvajanja zakona koji bi pooštrio pravila provjere prijenosa oružja među privatnim osobama:

 

 

 

– Postoji razlog zašto neće glasati o tome. Zato da se zadrži na vlasti. Pitam vas sve zbog čega odbijate učiniti bilo što u vezi s nasiljem i pucnjavama u školama. Hoćete li vlastite preferencije staviti ispred života djece? Jer tako to izgleda i to radimo svaki dan.

Potom su Kerra potpuno obuzele emocije.

Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu

– Imam djecu koju vozim u školu svaki dan i suosjećam se s roditeljima koji prolaze to što prolaze. Ne možemo svakodnevno govoriti ''počivao u miru'' i ne smijemo više šutjeti, sjediti i samo čitati o tome. Ovo je jadno! Dosta mi je – uzviknuo je pa napustio konferenciju za medije uoči četvrte utakmice finala Zapadne konferencije s Dallas Mavericksima, koju su njegovi Warriorsi u konačnici izgubili 119:109.

Amerikanci ove bitke vode desetljećima, ali lobiji su prejaki i nijedna vlast nije napravila potrebne iskorake kako bi se suočila s očitim problemom. Posebno "bode u oko" činjenica, dok je alkohol zabranjen mlađima od 21, da je posjedovanje oružja dozvoljeno u nekim slučajevima i 16-godišnjacima. A to je samo jedan u nizu apsurda vezanih uz ovu problematiku.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.