PROMIČU TOLERANCIJU

VIDEO Nizozemski savez gay nogometašima: Izađite iz ormara!

Foto: Screenshot Youtube
VIDEO Nizozemski savez gay nogometašima: Izađite iz ormara!
01.11.2012.
u 21:43
''Zašto ne izaći iz ormara? Tvoja momčad je na tvojoj strani. Gay? Nema ništa čudno s tim'', poručuju iz nizozemskog nogometnog saveza
Pogledaj originalni članak

Dok čelni ljudi hrvatskog nogometa na ideju homoseksualaca u ovom sportu odgovaraju kako je takvo što nemoguće, u Nizozemskoj to prihvaćaju kao posve normalnu stvar. Štoviše, njihov savez (KNVB) službenim je spotom pozvao na borbu protiv homofobije te toleranciju prema nogometašima homoseksualne orijentacije.

U spotu ih pozivaju da ''izađu iz ormara'', što je uvaženi termin za priznanje te spolne orijentacije, na način da je u njemu prikazan nogometaš koji igra utakmicu, tušira se i pije pivo ''odjeven'' u ormar.

Na kraju spota stoji poruka: Zašto ne izaći iz ormara? Tvoja momčad je na tvojoj strani. Gay? Nema ništa čudno s tim.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NO
novahrvatska
08:40 02.11.2012.

Nema ništa čudno s tim? Da, u ovakvom bolesnom svijetu!

R9
ronaldo 9
09:18 02.11.2012.

mislim da bi ti gay nogometaši trebali imat posebne svlačione, sigurno drugim ljudima nije ugodno kad znaju da ih gay u svlačioni odmjerava sa ko zna kakvim mislima, ako su odvojene muške i ženske svlačione trebale bi biti i posebne za gay

DU
duxnacije
10:28 02.11.2012.

nizozemska, zemlja droge, pedera isvega i svacega, svaka civilizacija koja dode do vrhunca pocinje se urusavati ko kula od karata a nizozemska je jedna u spilu koji se rusi.