DINAMOVA ZLATNA GENERACIJA

VIDEO Nova atrakcija u Zagrebu: Predstavljen tramvaj u čast veličanstvene 1982.

Foto: Robert Junaci
Foto: Robert Junaci
21.03.2022.
u 11:56
Tramvaj ima broj 82., a vozit će neko vrijeme po gradu. Okupljeni su se provozali od okretišta Makimir cijelom trasom i natrag do stadiona
Pogledaj originalni članak

Skupila se zlatna generacija Dinama iz 1982. na okretištu Maksimir. Naime, obilježava se 40 godina velebnog uspjeha zagrebačkih plavih. U proljeće 1982. godine na stadionu zagrebačkih plavih, u  posljednjem 34. kolu jugoslavenskog nogometnog prvenstva, Dinamo je u pobijedio titogradsku (danas podgoričku) Budućnost 1-0, te trijumfalno okončao svoj pohod prema naslovu državnog prvaka.

U čast tom velebnom sjećanju, u promet je pušten tramvaj obljepljen izvještajima s utakmica, naslovima iz novina, najbitnijim trenucima. Okupili su se fizioterapeut Josip Čačković, slavni igrači Vlak, Mlinka, Deverić, Mustedanagić, Zvonko Marić, Gordan Mohor... Naravno, među njima je bio i dirigent  cijele priče - Ćiro Blažević  i  Rudi Belin - Ćirin pomoćnik, inače član generacije famozne 1967. i osvajanja Kupa velesajamskih gradova.

Sve ih je pozdravio predsjednik kluba Mirko Barišić, a  Ćiro se zahvalio Barišiću što su se sjetili zlatne generacije i što i dalje Dinamo drže na visokom nivou. Tramvaj ima broj 82., a vozit će neko vrijeme po gradu. Okupljeni su se provozali od okretišta Makimir cijelom trasom i natrag do stadiona.

Ćirini tekstovi u Večernjaku, ovaj tramvaj i nikad napetija sezona HNL-a bude opet taj zagrebački duh i ludnicu za plavom bojom i gradskim divovima. Kako je prije 40 godina stajalo na jednom transparentu i kako je disao svaki Zagrepčanin:

”Dinamo, Mladost, Monting i Cibona, četiri naša šampiona.” 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar arba_arba
arba_arba
12:02 21.03.2022.

lipo, prava stvar

ZD
ZDRU
15:02 21.03.2022.

Tramvaj je broj 2291 i može voziti na linijama 4,6,7,8,11,13,14 i 15