20.03.2022. u 16:51
Bad Blue Boysi su proslavili 36. rođendan u Koprivnici, gdje ih je stigao poveći broj.

U pretposljednjoj utakmici 28. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici svladao Slaven Belupo s minimalnih 1:0 (1:0). 

Gosti su do pobjedničkog pogotka stigli u 20. minuti, a strijelac je bio Mislav Oršić. Pobjeda je Zagrepčanima privremeno donijela tri boda prednosti u odnosu na Osijek koji će od 17.05 sati gostovati u Šibeniku. 

Dvoboj u Koprivnici protekao je u Dinamovoj nadmoći koja nije bila materijalizirana velikim brojem prilika, iako se mreža Slaven Belupa zatresla već u 9. minuti.

Lijepu akciju odigrali su Bruno Petković i Komnen Andrić, razmijenili dodavanja nakon čega je Petković svladao domaćeg vratara Ivana Suška, ali je na intervenciju VAR-a pogodak poništen. Naime, u začetku akcije Mislav Oršić je primio loptu u nedopuštenom položaju.

04.03.2022.,Koprivnica - 28. kolo HT Prve lige: Slaven Beluo - Dinamo.MIslav Orsic Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo je drugi put zatresao mrežu u 20. minuti. Petković je dugom loptom prebacio domaću obranu i izbacio Mislava Oršića "oči u oči" s vratarom Suškom. Oršić ga je vagao i na kraju poslao loptu u mrežu pokraj njegove lijeve noge. U trenutku kad je pogodak postignut, pomoćni sudac je podigao zastavicu čime je dao do znanja da je Oršić bio u zaleđu. No, ako VAR nije donio ništa dobroga Dinamu u 9. minuti, u momčadi hrvatskog prvaka su sigurno bili zahvalni što je tehnologija u uporabi, jer je poništila odluku pomoćnika Marija Zebeca i pokazala da je Oršić ovoga puta bio u dozvoljenom položaju te je njegov deseti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni priznat.

Do kraja prvog poluvremena još je jednom Petković bio u ulozi asistenta, kad je u 36. minuti uputio upotrebljivu loptu Komnenu Andriću, ali ju Dinamov napadač nije uspio zaustaviti pa je dobra prilika propala.

Momčad Zorana Zekića u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac prema golu i to je podatak koji najbolje oslikava igru Slaven Belupa. Koprivničani su na prvi udarac prema Livakoviću čekali do 55. minute. Kolumbijac Hansel Zapata je dobio dobru loptu i oslobodio si prostor za udarac u kaznenom prostoru. No, njegov pokušaj lijevom nogom nije bio precizan pa nije bilo potrebe za intervencijom Dinamovog vratara.

U drugom poluvremenu ni Dinamo nije uspio opasnije zaprijetiti. Najopasnija je bila situacija iz 53. minute kad je Oršić imao slobodan udarac sa 20-ak metara, a loptu je poslao pokraj vratnice.

Konačna statistika je pokazala šest udaraca Dinama, tri unutar okvira, od kojih je jedan završio u mreži, dok su domaćini imali četiri udarca u drugom poluvremenu, ali nijedan nije bio precizan.

Utakmicu na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš pratilo je oko 3000 gledatelja, a sudio je Mario Zebec iz Cestice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Slaven Belupo
0-1
Dinamo
Oršić 20'
HNL, 15:00, Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš', Koprivnica
Kraj
KRAJ (Kraj)

Završila je utakmica u Koprivnici.

Zamjena
90'+1 (Zamjena)

Željko Kopić čuva rezultat, napravio je dvije zamjene.

90'

Igrat će se minimalno tri minute sudačke nadoknade.

Žuti karton
83' (Žuti karton )

Menalo je u kaznenom prostoru laktom udario Godu i potekla je krv, zbog čega je Dinamov igrač dobio žuti karton. U začetku akcije je bilo zaleđe pa nije bilo težih posljedica za plave.

80'

Boysi su zasuli travnjak pirotehnikom pa je kratki prekid. Slave 36. rođendan, koji je bio 18. ožujka.

77'

Mišić je ubacio, ali obrana Slavena sve "čisti".

76'

Goda je dobio žuti karton za prekršaj nad Tolićem praktički na rubu 16 metara s desne strane. Bit će to još jedna velika prilika za Dinamo.

74'

Laušić je po desnom boku "izvrtio" obranu Dinama, no njegov ubačaj odlazi u gol-aut.

70'

Slaven nema nijedan udarac po golu još uvijek. Iako se HNL poboljšao proteklih godina, ako netko nije pratio pa "zalutao" na ovu utakmicu, teško da bi našao ikakve komplimente za viđeno. Pratimo susret mnogo jače momčadi koja nema želje igrati više nego treba i slabije momčadi koja unatoč zaostatku ništa ne želi riskirati.

Zamjena
61' (Zamjena)

Andrić mijenja Tolića pa Petković ide u vrh napada.

54'

Dinamo je imao slobodni udarac u zoni udarca, ali Oršić puca kraj gola.

50'

Slaven Belupo je nešto odlučnije ušao u nastavak susreta, ali prerano je za ocjene.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
45' + 5' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela. Pravo je čudo da Dinamo nema i više od 1:0. 

45'

Igrat će se još minimalno pet minuta, a ovo je moglo biti opasno po Dinamo! Hodža je istrčao pred gol Dinama, ali je Franjić izbacio tu loptu i otklonio opasnost. 

42'

U posljednjim smo minutama prvog dijela. Andrić je imao kratke konzultacije sa Zebecom. 

37'

Opet Slaven ima probleme s prekidima, ovoga puta ofanzivnim. Otišla je lopta u blok, Dinamo je opet povukao kontru, a Kvržić je uspio stići Oršića i predati loptu svome golmanu. Ne može Zekić biti zadovoljan viđenim. 

35'

Lijepo je sada Petković proigrao Andrića, ali si je Komnen dao loptu prejako u for pa ju je Sušak mirno uhvatio.

32'

Izveli su dinamovci slobodnjak, ali je odmah označeno zaleđe, tako da bi bio poništen gol i da je došlo do njega.

Žuti karton
31' (Žuti karton )

Kvržić je tukao, ali u blok Špikića, a onda je Oršić povukao Dinamovu kontru. Stao je na lijevoj strani i pokušao odraditi kombinaciju s Andrićem, ali je Marina već tradicionalno pregrubo zaustavio Oršića i zaradio žuti karton. Bio je to neugodan krik Dinamova golgetera.

Zamjena
26' (Zamjena)

Mora Zekić napraviti promjenu. Božić se ozlijedio, a zamijenio ga je Krstanović.

20'

GOL! Opet se provjeravao pogodak Dinama, ali mogao je odahnuti Kopić. Oršićev gol je priznat, Šutalo je asistent. Dinamo vodi u Koprivnici.

19'

Ne prestaje pritisak Dinama. Gol će vjerojatno pasti uskoro bude li se Slaven ovako slabo opirao razigranom Dinamu.

13'

Dok je VAR odlučio je li zaleđe ili ne, već smo u 13. minuti susreta. Oba trenera su mirno primila ovu vijest, no vjerojatno Kopiću ova odluka nije sjela kao Zekiću. Vidjet ćemo čija će ekipa bolje iskoristiti ovu situaciju.

Poništen gol!

Dugo ovo sada traje. Ako je zaleđe, sigurno je rubno čim je ovako teško procijeniti gdje su 'crte'. 

VAR - Video Assistant Referee
VAR (VAR - Video Assistant Referee)

Pregledava se dugo ovaj pogodak Dinama. U pitanju je moguće zaleđe. 

Gol
9' (Gol)

GOL! Oršić je povukao s lijeve strane, vratio u sredinu za Petkovića koji stiže iz pozadine i radi dupli pas s Andrićem, puca iz pada i lopta pogađa vratnicu te ulazi u mrežu. Plavi vode od rane faze susreta.

8'

Slobodnjak za Dinamo. Izveo ga je Oršić, ubacio na nekih pest metara, a ondje ju je dirao Bartol Franjić koji je odmah priznao a je zadnji dirao loptu, iako je Zebec pokazao na korner za Diamo. Jako ofenzivan zagrebački sastav od prve minute.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica.

SASTAVI

Slaven Belupo: Sušak - Božić, Paracki, Soldo - Kvržić, Caimacov, Marina, Goda - Brković, Zapata - Hoxha

Dinamo: Livaković - Ristovski, Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić - Mišić, Gojak - Špikić, Petković, Oršić - Andrić

ZORAN ZEKIĆ

– Ne zanima nas borba Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke za prvaka. Koncentrirani smo 200% na nas, a mladi moraju na ovakve utakmice gledati kao na veliku nagradu i motiv – rekao je trener Slaven Belupa.

ŽELJKO KOPIĆ

Svjestan sam da će Slaven Belupo u ovoj utakmici biti iznimno motiviran, uvijek na domaćem terenu pokušavaju protiv nominalno kvalitetnijih suparnika dati sve od sebe, posebice kvalitetnim gardom i brojem duela kao i svim ostalim i to je nešto na što se moramo pripremiti, rekao je trener Dinama.

NAJAVA

Nogometaši Slaven Belupa  će u 28. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na svome stadionu snage odmjeriti s Dinamom, prvoplasiranom momčadi prvenstva. 

Dinamo na ovaj susret dolazi osam dana nakon odigranog remija na Poljudu s Hajdukom,  a Slaven je također u posljednjem susretu ostvario jedan bod, također u utakmici bez golova, ali protiv Istre. 

Koprivničani su s 30 bodova na svom tradicionalnom sedmom mjestu, dok je Dinamo i dalje na vodećoj poziciji s 54 boda. 

Plave slijedi Osijek s istim brojem bodova, a potom i Hajduk koji se nakon pobjede protiv Lokomotive opet snažno uključio u bitku za naslov prvaka. Želi li Dinamo i dalje zadržati svoju prednost i podići još jedan pehar prvaka Hrvatske, u Koprivnici ne smije kiksati jer konkurenti samo čekaju na svoju priliku za preuzimanje vrha.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 8

Avatar petrolio
petrolio
17:26 20.03.2022.

dinamu je poništen čist gol! VAR se nije usudio pokazati liniju tobožnjeg zaleđa jer- ga nije bilo!! svi smo čekali famoznu liniju, ali nje nema pa nema! sramota HNS-a se nastavlja!

ST
stefj
15:26 20.03.2022.

Ako pogledate kako je pošišana trava, položaje i sjene igrača, tada je Petkovićev gol je trebao biti priznat. Bit će interesantno gledati opet objašnjenja sutra...

DU
Deleted user
15:14 20.03.2022.

Dinamo ovo mora lagano dobiti.Nakon 13 minuta razvidna je velika razlika .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije