teče i teče jedan slap

VIDEO Ovo je Maksimir za vrijeme derbija, stadion se pretvorio u potok: 'Nažalost ništa novo...'

Foto: Tomislav Stojak
VIDEO Ovo je Maksimir za vrijeme derbija, stadion se pretvorio u potok: 'Nažalost ništa novo...'
27.02.2023.
u 18:56
Do potopa na tribinama došlo je uslijed topljenja snijega s tribina koje nisu natkrivene te je u jednom trenutku otopljeni snijeg, odnosno voda počela teći stadionom koji ionako već godinama i bez potresa i dodatnih oštećenja više izgleda kao kulisa horor filma, nego kao stadion najuspješnijeg kluba u prvenstvu.
Pogledaj originalni članak

Dinamo i Hajduk odigrali su jučer na ispunjenom maksimirskom stadionu derbi utakmicu 23. kola HNL-a. U 102. najvećem derbiju hrvatskog nogometa uvjerljivo je slavio Dinamo s 4:0 i time si olakšao poziciju za nastavak natjecanja te se udaljio od drugoplasiranog Hajduka za 11 bodova uz utakmicu više.

No, nije jedino momčad Ivana Leke potopljena jučer napustila stadion. Naime, dobar dio maksimirske zapadne tribine našao se pod vodom. Na snimci koju nam je ustupio navijač Tomislav Stojak vidi se kako su se gledatelji popeli na plastične stolice jer ispod njih teče potok.

I dok su teren domaćini sjajno očistili, dio od oko 14 tisuća navijača koliko je jučer bilo na stadionu ako nije htio stajati u vodi do gležnja morao je utakmicu pratiti sa stolica.

- To nažalost nije ništa neuobičajeno na Maksimiru - prokomentirao nam je kratko Stojak.

Inače, do potopa na tribinama došlo je uslijed topljenja snijega s tribina koje nisu natkrivene te je u jednom trenutku otopljeni snijeg, odnosno voda počela teći stadionom koji ionako već godinama i bez potresa i dodatnih oštećenja više izgleda kao kulisa horor filma, nego kao stadion najuspješnijeg kluba u prvenstvu.

Derutni stadion koji vapi za obnovom još je na čekanju, iako i Vlada i HNS i Dinamo i Grad, ustvari apsolutno svi akteri javnog života koji imaju veze s tom građevinom tvrde isto - obnova je potrebna i dalje se čeka rješenje nekih drugih zavrzlama koje nemaju previše veze sa građevinom, a bome ni sa sportom.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.