UOČI UTAKMICE

VIDEO Talijani uhitili 14 navijača Dinama, pronašli im noževe, palice i dimne bombe

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Atmosfera na maksimirskom stadionu na utakmici 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
14.09.2022.
u 14:55
Gazzetta dello Sport javlja da je talijanska policija uhitila 14 navijača Dinama. Prilikom pretraživanja kod njih su pronađene dimne bombe, teleskopske palice i nekoliko noževa.
Pogledaj originalni članak

Milan i Dinamo danas igraju drugu utakmicu skupine Lige prvaka, a u Milanu se očekuje 4000 hrvatskih navijača.

>> Naš reporter Edi Džindo snimio je 30-ak Boysa u centru Milana

Gazzetta dello Sport javlja da je talijanska policija uhitila 14 navijača Dinama. Prilikom pretraživanja kod njih su pronađene dimne bombe, teleskopske palice i nekoliko noževa.

Talijani su ovu utakmicu proglasili susretom visokog rizika i angažirali su puno policajaca i zaštitara kako bi sve prošlo u redu.

Navijači Milana koji su kupili kartu i pretplatnici dobili su klupski e-mail u kojem se navodi da će neki sektori na tribini biti zatvoreni kako bi se spriječilo da BBB-i eventualnim bacanjem predmeta nekoga pogode. 

>> Arijan Ademi danas će protiv Milana na San Siru ostvariti svoj stoti europski nastup za plave

MODRI ŠOKIRALI MILANO

Dan kad je Dinamo rušio Milan na San Siru: 'I danas gledam svoj gol, tako sam zabio i Zvezdi u Beogradu'

"Milanov trojac snova za sljedeću sezonu, Borghi, Van Basten, Gullit, predstavljen je njegovim navijačima u ponedjeljak u prijateljskoj utakmici s Dinamom. Mnogo najavljivan susret u talijanskom tisku privukao je na stadion San Siro (75 tisuća mjesta) oko 30 tisuća gledatelja. Plavi su bez svog, zbog ozljeda iz stroja izbačenog najboljeg obrambenoga bedema (Vlak, Arslanović, Lulić, Čapljić), čini se i pomalo impresionirani suparnikom krenuli vrlo zbunjeno...", napisao je u uvodu svoga izvješća izvjestitelj Večernjeg lista iz Milana Zvonko Vukelić. Milan je protiv Dinama poveo pogotkom Virdisa u 42. minuti, potom se i napromašivao, a u drugom poluvremenu uslijedio je šokantan preokret: 1:1 Kasalo u 59., 1:2 Munjaković u 88. minuti. Prethodno je Dražen Ladić obranio jedanaesterac Ruudu Gullitu. Mladen Munjaković u toj je utakmici bio kapetan Dinama. Vrlo dobro se sjeća utakmice igrane prije 34 godine.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
15:24 14.09.2022.

Pa, s kojom namjerom, onda, ideš na utakmicu s tim silnim "rekvizitima"? I, to su navijači? Definitivno nam triba jedna Margaret Thatcher.

AK
akšud
16:32 14.09.2022.

Kad naše vlasti ne žele red i mir, na i oko utakmica, onda to moraju osigurati strane, kad naši klubovi gostuju vani!

SI
siny
16:54 14.09.2022.

Mozda ih bar talijani primjereno kazne kad ih nasi nece