ATP MILANO

Vratio se Goran Ivanišević!

10.02.2004.
u 00:00
Ivanišević će danas odigrati i pojedinačni meč prvog kola s Čehom Bohdanom Ulihrachom
Pogledaj originalni članak

Na Touru ga nije bilo osam mjeseci. Iako je uvijek znao da će se vratiti, vjerojatno je Goran Ivanišević vrtio film kako će to izgledati. Prvi meč ovog povratka nije, međutim, bio pojedinačni nastup. Ivanišević je startao u paru s maldim i, kažu, darovitim Talijanom Andreasom Seppijem. S druge strane bila je jaka nizozemska kombinacija Sluiter i Verkerk, svakako favoriti, ali samo uoči meča. Goran Ivanišević bio najbolji igrač dubla, iako u Milano nije postajo semafor koji mjeri brzinu servisa, neki su zacijelo otišli preko 200 km/h. A to znači samo jedno - lijevo rame je OK! Ivanišević i Seppi svaldali su Sluitera i Verkerka s 2:6, 7:6 (4), 6:4. U prvom setu su se naš tenisač i Talijan upoznavali, drugi je već bio puni bolji, a u trećem je Ivanišević preuzeo konce. Servisi su bili ubojiti, proradili su i reterni. Sve skupa previše za Nizozemce. Jedino je malo zastao dah kad je između drugog i trećeg seta stigao fizioterapeut i malo masirao Goranova leđa. No, nije to bilo ništa zabrinjavajuće. Goran je, uostalom, bio najbolji u trećem setu. Koliko je intrigantan Ivanišević povratak tenisu, najbolje svjedoči podatak da je u Milano stiglo sedmoro hrvatskih novinara iz pisanih medija. U Wimbledonu, one briljantne 2001., bila su ih - petorica. Goran Ivanišević je uoči dubla održao i presicu. Govorio je o svom povratku, ponovio da je ovo posljednji pokušaj i da neće biti sljedeće šanse. Govorio je koliko je sretan s kćeri...

- Gledao sam gotovo cijelu tenisku televizijsku ponudu s Australian Opena. Kad me već mala budila po noći, što sam drugo mogao? I vidio sam sjajnog Federera, njegov tenis je čaroban. Rekao bih da je i talentiraniji od Samprasa - podvukao je Ivanišević, dodajući da će nakon svršetka karijere zacijelo ostati uz tenis.

- Možda kao izbornik, imamo sjajnu i mladu genaraciju s Ljubičićem, Ančićem, Karlovićem - zaključio je Goran.

Danas u 20 sati Ivanišević će igrati prvo kolo s Čehom Bohdanom Ulihrachom (20 sati), a drugi meč iza 11 sati odigrat će Mario Ančić i Francuz Fabrice Santoro. Ivan Ljubičić i Ivo Karlović na programu su u srijedu.

MILANO TVRTKO PULJIĆ

Pogledajte na vecernji.hr