Bivši predsjednik Udruge prvoligaša

Vrbanović: Igor Štimac ne poznaje propise

20.06.2007.
u 21:23
Pogledaj originalni članak

Ne bude li Dinamo sudjelovao u radu Udruge klubova Prve HNL, snosit će posljedice  zaprijetio je novi predsjednik udruge Igor Štimac. No, tako se još jednom sudario sa svojim nepoznavanjem poslovnika i statuta udruge. Naime, ne postoji nikakva pravna mogućnost da se klub, ma kako se zvao, kazni zato što ne dolazi na sastanke.

Tvrdi to i dosadašnji predsjednik udruge Damir Vrbanović:

- Prije svega, tu je prijetnju bilo ružno čuti, a i neprimjerena je predsjedniku udruge, koji bi morao poznavati propise po kojima radi. Naime, pravilnik i statut određuju prava i obveze svakog člana udruge. Pravo je sudjelovati u radu, a obveza je poštovati odluke udruge ako su donesene sukladno propisima.

Dinamo se kani držati odluka udruge iako ne sudjeluje u njihovu kreiranju.

- Dinamo nijednom riječju nije rekao da neće poštovati odluke udruge. Jednostavno je odlučio ne dolaziti na sastanke. A niti jedan propis ne govori o tome mora li se doći na jedan, na 12 ili niti na jedan sastanak  zaključio je Vrabanović.

Štimac se tako pred brojnom televizijskom javnosti zaletio. U kratko vrijeme obnašanja dužnosti predsjednika udruge pokazao je da ne poznaje ono o čemu priča. I nije prvi put.

Kad je postajao predsjednik najavio je da će promijeniti sudačku organizaciju, liste sudaca, a na to ne da ne može  na to ne smije utjecati, čak ne može biti ni službeni predlagatelj promjena kod sudaca.

Najavio je i promjenu sustava natjecanja, kao da sam odlučuje, pa su ga ostali poklopili. No, često govori o sebi kao predsjedniku koji će nešto odlučiti, "ja" mu je u gotovo svakoj rečenici. Zaboravio je da je samo prvi među 12 jednakih. Nastavi li tako, neće mu biti baš lako raditi.


Grgić: Mamić me ne zanima, samo Hajduk

Iznenađujuće žestoko Dinamov se dopredsjednik Zdravko Mamić u HTV-ovoj emisiji Otvoreno, u kojoj se sučelio s Igorom Štimcem, obrušio na Hajdukova predsjednika Branka Grgića. No, Grgić nije želio komentirati Mamićev istup. – Nemam ja što komentirati Mamićeve riječi. Tu se stvarno nema što reći. Mene zanima Hajduk. Isključivo Hajduk i stvarno ne želim ulaziti u nekakve rasprave koje nikome nisu potrebne – rekao je Grgić. (om)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr