POBJEDA POD SUMNJOM

Vrbanović Rumunjima: Pokrijte se ušima!

Foto: Antonio Bronić
Vrbanović Rumunjima: Pokrijte se ušima!
09.10.2009.
u 19:40
Deset dana nakon poraza od Dinama (0:3) u Europskoj ligi, iz Temišvara je plasirana opasna konstrukcija kako je hrvatski prvak pokušao namjestiti utakmicu.
Pogledaj originalni članak

Kapetan Rumunja Dan Alexa ustvrdio je, u tv emisiji “Fanatic Show” na televiziji DigiSport, da mu je Dinamo nudio 500.000 eura da namjerno napravi kazneni udarac na toj utakmici, a posrednik u pregovorima bio je nekadašnji nogometni sudac iz Rumunjske Sorin Altmaier.

Traži se Uefina istraga
Alexa je ispričao da je slučaj prijavio vodstvu Temišvara, a vlasnik kluba Marian Iancu najavio je da će od Uefe zatražiti istragu o ovom slučaju. Rumunjski mediji odmah su počeli nagađati da je možda neki drugi igrač Temišvara prihvatio nemoralnu ponudu, jer je uvjerljiva pobjeda Dinama u Rumunjskoj bila najveće iznenađenje drugog kola Europske lige.

Nitko, međutim, ne spominje kako Temišvar i prije gostovanja Dinama, na domaćem terenu u europskim utakmicama, nije imao nijednu pobjedu, čak nije postigao nijedan pogodak.

Direktor plavih Damir Vrbanović bio je neugodno iznenađen sumnjama u Dinamovo poštenje. Tvrdi da su optužbe iz Rumunjske potpune budalaštine.

- Ako je kapetan Temišvara to kazao, onda pred vlasnikom kluba traži alibi za izgubljenu utakmicu. Nikako drukčije nije mogao objasniti gazdi tako lošu igru pa je posegnuo za ovakvom vrstom insinuacija. Poručujem mu: pokrijte se ušima i šutite! Dinamo se ne bavi namještaljkama, a naša pobjeda u Temišvaru bila je čista kao suza - kazao je Vrbanović.

Ni u kladioničarskim krugovima nije se spominjala namještaljka u Temišvaru, niti je bilo većih isplata nakon Dinamove pobjede.

Razgovarali smo i s vratarem Temišvara, bosanskim Srbinom Nemanjom Supićem, koji kaže da ništa o ovome slučaju nije čuo.

- A i da jesam, ne bih vam to otkrio. Ovo što je rekao moj suigrač Alexa ne želim komentirati. Do mene takva priča nije došla - kazao je Supić.

Plavi su vrlo jaki
Kako objašnjavate tako uvjerljiv poraz od Dinama?

- Istina, nismo ga očekivali. Moji suigrači očito su bili umorni, jer su odigrali niz teških utakmica u kratkom razdoblju. A Dinamo ipak ima respektabilnu momčad. Nismo izgubili od nekih anonimaca, nego od ozbiljnoga, jakoga suparnika - zaključio je Supić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Azriel
Azriel
20:16 09.10.2009.

kaj penderk anica, buš me pendrekala?

JA
jarac
20:53 09.10.2009.

kaj je vrbanović još u dinamu?

PE
petrovve
23:32 09.10.2009.

Mi niko ne znamo sto je nogomet,samo provokator i zavidnik Azriel zna....hehe koja seljacina.!!