REAKCIJA U Maksimiru smatraju kako je za Štimčeva mandata Udruga prvoligaša propala

Vrbanović: Štimčeva Liga 16 brzo će doživjeti kolaps!

07.05.2009.
u 12:48
Pogledaj originalni članak

U Maksimiru su pogođeni tvrdnjama iz Hajduka kako je “Dinamo smiješan klub” pa je, nakon kolegija u Plavom salonu, direktor Damir Vrbanović sasuo žestoku paljbu prema, kako kaže, našemu velikom sportskom rivalu. Nije, pritom, ostao pošteđen ni šef Udruge prvoligaša Igor Štimac.

Vrbanović tvrdi da Dinamo neće pokolebati HNS-ovo ignoriranje zahtjeva o inozemnim sucima, te da će na njima inzistirati i u sljedećoj sezoni. A kad su već “smiješan klub”, onima koji su to plasirali Vrbanović poručuje:

Bez ograde od rasizma
- Ako smo mi smiješni, kakav je onda klub koji se ne ograđuje od barbarskog napada člana svoga stručnoga stožera, te kapetana momčadi na nogometaše i direktora Varteksa nakon poraza od Varaždinaca? Smiješan je klub koji se nikada nije ogradio od skandaloznog rasističkog ponašanja svojih navijača, iako Uefa tretira rasizam karcinomom svjetskog nogometa - kazao je Vrbanović.

Kako to, pitaju u NK Dinamo, da Upravni odbor Udruge prvoligaša svaki put ukine kaznu Hajdukovom nogometašu (navode primjere Buljata i Andrića).

- Što će im disciplinski sudac mu svaku odluku promijene! - nastavlja Vrbanović i podsjeća kako je Hajduku ekspresno ukinuta i kazna igranja bez publike protiv Croatije Sesvete nakon što su njegovi dužnosnici najavili povlačenje iz svih tijela HNS-a.

Obična budalaština
Potom je Vrbanović među svojim bilješkama pronašao i poglavlje o Igoru Štimcu.

- Na čelu Udruge je zagovornik Lige 16, a njegov klub, Hajduk, je protiv toga sustava natjecanja. Kada se prvi put pojavila ta inicijativa, najavljeno je odlučno inzistiranje na kriterijima za dobivanje licencija, a onda su se dogodili nevjerojatni ustupci pa se odjednom dopušta klubovima koji nemaju infrastrukturu da igraju u drugim županijama!

Vrbanović ima izvrsne informacije o financijskom poslovanju hrvatskih klubova i tvrdi kako je, usprkos Štimčevim hvalospjevima, Liga 16 najobičnija budalaština.

- Taj sustav natjecanja vodi hrvatski nogomet u poluamaterizaciju, te će doživjeti kolaps. Mnogi klubovi će već u proljeće 2010. godine biti u debelim minusima - zaključio je Damir Vrbanović.

Pogledajte na vecernji.hr