DINAMO Kruno Jurčić posebno pohvalio braniče Kovača i Bišćana

Vrdoljak češće naprijed, Ibanez ispred Hrgovića

15.03.2009.
u 20:48
Pogledaj originalni članak

Rijetko kad će pobijeđeni trener tako skrušeno priznati zasluženi poraz, trener Šibenika Ivica Kalinić bio je vrlo konkretan:

Nestvrna očekivanja
- Nema tu puno priče, Dinamo nas je nadigrao i još smo i dobro prošli, plavi su bili jači, poduzetniji, bolji. Mi cijeli susret nismo napravili prekršaj i to nije Šibenik kakvog su ljudi naviknuli gledati. To je najslabija Šibenikova utakmica otkako sam trener. Možda zbog velikih pohvala koje smo dobili, možda zbog nestvarnih očekivanja da ovdje nešto možemo napraviti - rekao je Kalinić.

Jurčić je bio zadovoljan. Agresija, bolji protok lopte i disciplina ono su što je pohvalio kod svoje momčadi.

- To u igri u čemu smo bili dobri, moramo i dalje njegovati. Nadzirali smo utakmicu i to je ono što mi je drago, želim više takvih susreta jer Šibenik nije napravio ni jednu prigodu - veli Jurčić.

Namjerno je preskako igru.
- Imali smo dva načina, za zatvoreni Šibenik i za Šibenik s dva visoko izbočena napadača. Kako su igrali ovo drugo, preskakali smo sredinu pa povratnim loptama dobivali dubinu - objasnio je taktiku Jurčić, a na tome mu je morao čestitati i korektni Kalinić:

Vrdi je i bio špica
- Da, kao što je Kruno rekao, Dinamo nas je pročitao. Ali ne isplati se ni zatvoriti, opet ovdje dobiješ tri komada. Problem je što smo griješili.

Jurčić će i ubuduće dati Vrdoljaku priliku da ide više naprijed.

- Imamo dva karakterna zadnja igrača što volim, ali ne tako dobra u kreaciji. Vrdoljak je bio špica u juniorima, tu se dobro snalazi i ima dopuštenje da ide u završnicu. A Ibanez je dobio priliku pred Hrgovićem jer sam želio agresiju. Inzistirao sam kod njega na taktici i igrao je dobro. Pohvalio bih još Bišćana i Kovača koji su odigrali bez pogreške - zaključio je zadovoljni Krunoslav Jurčić.

Pogledajte na vecernji.hr