predvodi legiju u lp

Vrdoljak: Žalosno je da me iz stožera reprezentacije nisu gledali

Foto: Valentin Nikolić/Večernji list
Vrdoljak: Žalosno je da me iz stožera reprezentacije nisu gledali
27.08.2013.
u 11:55
- U reprezentaciju upadaju igrači koji imaju manje nastupa u 1. HNL nego ja u europskim utakmicama – iskren je Vrdoljak
Pogledaj originalni članak

Bivši igrač Dinama Ivica Vrdoljak živi svoje najljepše nogometne dane. S kapetanskom vrpcom oko ruke na korak je da svoju Legiju uvede u Ligu prvaka. Prva utakmica u Bukureštu završila je sa 1:1, a večeras u uzvratu u Varšavi Rumunje doslovno očekuje pakao.

– I u Bukureštu nas je bodrilo 2000 navijača, a svih 32.000 ulaznica za uzvrat odmah je planulo. Svi sanjaju Ligu prvaka jer već 17 godina poljskog kluba nije bilo u najelitnijem klupskom natjecanju – kaže Vrdoljak i dodaje:

– To bi, naravno, meni bio najveći uspjeh karijere. S Dinamom sam triput igrao Europsku ligu, s Legijom sam jednom došao i do šesnaestine finala Europske lige, no Liga prvaka nešto je posebno.

Proljeće u Europi s Legijom

Vrdoljak je u Legiji već četvrtu godinu.

– Jako me cijene, nedavno sam produljio ugovor do 2016. Prihvatili su me sjajno od prve sezone, odmah na prvim pripremama dali mi i kapetansku vrpcu, nakon utakmice s PSG-om.

Bivši veznjak Dinama kaže da nije prestrog kapetan.

– Ne vičem puno na suigrače, nisam takav tip. Imam poštovanja prema svima, pa onda i oni prema meni – otkriva Vrdoljak kojeg navijači Legije doslovno obožavaju.

Ulaskom u Ligu prvaka Vrdoljak bi se možda približio hrvatskoj reprezentaciji. Izbornici su tog skromnog dečka dosad nepravedno zaobilazili u širokom luku.

– To je stvar izbornika, nisam tip koji se gura kao neki. Ništa negativno, ali mislim da je sramota da me u ove četiri godine nitko od stožera reprezentacije nije došao pogledati kako igram. Čak ni kada sam s Legijom u sezoni 2011./12. izborio europsko proljeće. A te smo sezone prošli Gazientespor, Spartak Moskvu, Rapid Beč, PSV, Hapoel te ispali nesretno od Sportinga. Mislim da sam za nedavni dvoboj s Lihtenštajnom zaslužio poziv jer to je bila utakmica za provjeru nekih novih igrača, a ja sam bio u punom natjecateljskom ritmu, baš kao što je izbornik Štimac govorio da traži – rekao je Ivica i dodao:

– Mnogi me prijatelji pitaju zašto nisam u reprezentaciji, no ja ne znam odgovor. Mislim da zaslužujem biti među 24 igrača, pogotovo kad vidim da u reprezentaciju upadaju igrači koji imaju manje nastupa u Prvoj HNL nego ja u europskim utakmicama. Očito nikome nije u interesu da ja zaigram u reprezentaciji. Meni je to veliki san, mislim da sam zaslužio poziv, ali ne opterećujem se previše.

Iznenadio ga Dinamo

Prati i svoj bivši klub.

– Jako me iznenadio poraz Dinama, pogotovo jer je Austrija nedavno igrala na turniru u Varšavi i uopće me nije oduševila. Disciplinirana je momčad, ali bez ekstra igrača, što mi je priznao i sam Bjelica dok smo razgovarali. Moguće je da su ih plavi malo podcijenili.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.