izbor naj atletičarke

Vrijedi li za Blanku u Monacu treća sreća?

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Vrijedi li za Blanku u Monacu treća sreća?
21.11.2010.
u 12:09
Domaćinstvo Svjetskog atletskog prvenstva 2015. godine dobio Peking.
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić otputovala je tek jučer u Monaco, gdje će večeras proglasiti najboljeg atletičara i atletičarku u 2010. godini. S Blankom su otputovali i njezin trener Bojan Marinović i njegova djevojka, a ondje će Blanku dočekati menadžer Harald Edletzberger.

– Na kraju sam odlučio ostati u Splitu. Da sam išao, izgubio bih dva dragocjena dana – rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Hoće li Blanki društvo danas navečer raditi i njezin dečko Nikola Karabatić?

– E, to ne znam – istaknuo je tata Joško.

S obzirom na to da je Nikola jučer igrao utakmicu u danskom Koldingu, pitanje je hoće li uspjeti stići prvo iz Koldinga do Montpelliera, a potom do 364 kilometra udaljenog Monaca.

Blanka je treći put u konkurenciji za najbolju atletičarku svijeta. Prvi put bila je nominirana 2007., a drugi put 2009. godine, oba puta nakon što je tih godina osvajala naslove svjetske prvakinje u visu.

– Očekivanja? Ne opterećujem se. Toaleta i frizura spremne su za večeras – istaknula je Blanka.

Bude li Blanka izabrana, bila bi treća visašica u 23-godišnjoj povijesti tog izbora koja je izabrana za najbolju i, naravno, prva hrvatska atletičarka koja je najbolja na svijetu.

– Većeg priznanja od toga nema. Kakav bi to uspjeh bio da bude proglašena najboljom! – rekao je Joško.

Blanka je ove godine već proglašena najboljom europskom atletičarkom. Večeras su joj suparnice za nagradu: Jamajčanka Veronica Campbell Brown (100 metara), Amerikanka Allyson Felix (200 i 400 metara), Britanka Jessica Ennis (sedmoboj) i Kenijka Milcah Chemos Cheywa (3000 m zapreke). Gledamo li rezultate ove sezone, Blanka je u prednosti. Osvojila je svjetsko dvoransko zlato, postala europska prvakinja, pobjednica je Dijamantne lige...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.