HAJDUK

Vulićeva i Štimčeva ostavka nije prihvaćena

04.09.2003.
u 00:00
Ne postoji kriza rezultata jer prvenstvo je dugo, a Hajduk je još u Europi - ističe Grgić
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Premda se u jutarnjim satima nije tako činilo, srijeda je ipak donijela odluku. Zoran Vulić i Igor Štimac ostaju u sedlu i zajedno nastavljaju započeti rad u Hajduku. Naime, u velikoj tajnosti u srijedu navečer održan je sastanak Upravnog odbora Hajduka. Nitko ništa nije znao, osobno je predsjednik Branko Grgić nazivao članove uprave i sat prije početka obavijestio ih je gdje će se sastanak održati. Javnosti se obratio preko press službe Hajduka.

- Na sjednici Upravnog odbora koja je u srijedu navečer završila u 20.30 sati jednoglasno smo zaključili da ne postoji kriza rezultata jer prvenstvo je još dugo, a usto Hajduk je još u Europi. Svjesni smo da postoji kriza igre, ali smo uvjereni da trener Zoran Vulić zajedno s igračima tu krizu može prebroditi. Stoga ne prihvaćamo njegov mandat koji nam je dao na raspolaganje. Isto tako ne prihvaćamo ponuđeni mandat Igora Štimca jer držimo da svoj posao koordinatora Upravnog odbora zaduženog za struku obavlja savjesno i ispunio je sve zahtjeve koje su pred njega postavili i Upravni odbor, i trener, i Hajdukova struka - rekao je predsjednik bijelih Branko Grgić.

Odmah su o svemu izvijestili Zorana Vulića. On je zadovoljno prihvatio odluku uprave. Ipak, za javnost je Vulić ostao suzdržan.

- Nemam komentara, što ću vam reći. Neka govore ovi znalci i neznalci što su se ovih dana javljali - očito je Vulić ogorčen što je već unaprijed bio prežaljen.

Vulića u Poljudu neće biti do kraja reprezentativnih akcija. Dobio je podršku uprave i sad je na njemu da izgradi porušene mostove u svlačionici. Želi li Hajduk izbjeći dalje potrese, mir se među igrače mora vratiti. Mnogi uzroke krize baš vide u tome što je puklo u svlačionici, i sređivanje odnosa mora biti primarni zadatak Zorana Vulića, ali i Igora Štimca, te Aljoše Asanovića i Alena Bokšića koji će se aktivnije uključiti u rad oko prve momčadi Hajduka.

Pogledajte na vecernji.hr