Zagreb CO bolji od Savehofa sa 30:26

Zagreb CO mora žešće i po navijače i po formu

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Zagreb CO mora žešće i po navijače i po formu
29.09.2011.
u 19:23
Rukometaši CO Zagreba u 1. su kolu skupine A Lige prvaka u Areni Zagreb svladali švedski Savehof sa 30:26.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Croatije osiguranja Ligu prvaka otvorili su u Areni očekivano pobijedivši Sävehof sa 30:26 (16:12). Zagrebaši su većim dijelom kontrolirali utakmicu, od 18. do 24. minute pobjegli su gostima za četiri pogotka i s takvom je razlikom okončan i dvoboj. Za prve bodove domaćinu je bila dovoljna i prosječna igra, bilo je vidljivo da su kvalitetniji od gostiju čiju momčad čine poluprofesionalci i amateri.

- Prva utakmica uvijek je teška, samo nam se prošle sezone u Rumunjskoj otvorilo. Još uvijek nismo na razini na kojoj trebamo biti, no popravit ćemo se - ocijenio je Ivano Balić, koji je jučer imao jedan od svojih rijetko loših pucačkih dana. Učinak: 0-4.

- Da, nisam zabio, bio je ‘bicikl’. Ali, zato je u našoj momčadi bilo drugih koje treba pohvaliti: Ljubo Vukić je odlično odigrao prednjeg u obrani, Joso Valčić je odigrao odličnu partiju...

Biste li usporedili ovu sezonu sa proteklom?

- Još je rano za to.

Trener zagrebaša Ivica Obrvan realno je pogledao u izvedbu svojih igrača protiv Šveđana:

- Pobjedom sam zadovoljan, ali igru ćemo morati popraviti.

Pohvalio je i tri igrača koja nisu bila starteri:

- Odlično je za momčad kada igrači koji uđu donesu pomak u igri. Špiler je donio golove izvana koji su suho zlato za momčad, Josip Valčić odlično je odigrao i u napadu i u obrani, a Pešić je u 12 minuta obranio lopti koliko i Šego u 48. No, jasno je da Pešić bez treninga ne može skupljati obrane u kontinuitetu, ovo je bilo na svježinu -zaključio je Obrvan.

Početak Lige prvaka znači i novi ritam za rukometaše Croatije osiguranja obzirom da od ove sezone na početku igraju jaču SEHA ligu od one domaće. U kojoj su navikli na glatke pobjede. Sada će, pokazao je to već početak, biti teže. A pozitivni efekti SEHA lige na igre u Ligi prvaka mogu se očekivati tek nakon određenog razdoblja. Jer, valja prvo vidjeti koliko će zagrebašima trebati vremena da se prilagode na jači ritam utakmica i više putovanja.

Upravi pak predstoji da žešće uđe u borbu za navijače. Po prvi puta u Areni je bilo samo oko dvije tisuće navijača. Stoji da Sävehof nije neki mamac, ali publiku valja privući da dođe gledati Balića i njegovo društvo.

Najbolji strijelac Zagrebaša jučer je bio Horvat sa osam pogodaka, a sedam je dodao Kopljar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.