HAJ - ZAG 3:2

Zagreb se protiv Hajduka vratio iz dva gola minusa pa izgubio

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk Zagreb (1)
30.03.2013.
u 21:02
U dvoboju velikih preokreta Hajduk je na kraju s 3:2 (2:0) svladao Zagreb i ostavio ga u velikoj borbi za ostanak.
Pogledaj originalni članak

Splićani su rano poveli, već u 13. minuti na semaforu je svijetlilo 2:0. Najprije je Maloča, koji se nakon prosinca prošle godine vratio u momčad, iz jedanaesterca postavio na 1:0, a Caktaš je u 13. minuti, nakon asistencije Kousassija povisio na 2:0.

>>> Dinamo pregazio Zadar: Addy debitirao, Šimunović zabio

Činilo se da bijele čeka lagan posao, ali Krstičevićevu momčad kao da je uljuljalo vodstvo. Zagreb se nije predavao, sredinom drugog dijela gosti su stigli do poravnanja. Šovšić je u 59. minuti realizirao kazneni udarac nakon što je Oremuš srušio Bevaba, a u 66. minuti na semaforu je svijetlilo 2:2. Abdurahimi je proigrao Jurendića, koji je snažnim udarcem matirao Blaževića.

No, radost Zagrepčana nije dugo trajala, već u slijedećoj minuti Vuković je povisio na 3:2. Kasnije je Caktaš pogodio i vratnicu, Zagreb nije imao snage za novo poravnanje.

- Nadam se da je publika vidjela zanimljivu utakmicu. Da smo bili kompletni ne bismo bili poraženi, četiri igrača su nam nedostajala. Koliko god je to neuobičajeno reći kad izgubiš ja sam zadovoljan mojom momčadi, uspjeli smo se vratiti, doći do 2:2. Evidentno, moj Split je za mene fatalan. Uvjeren sam da ćemo ostati u ligi, i ova utakmica mi je to potvrdila. Šteta, ali što ćeš. Ova publika je divna, i kad viču Ćiro pederu ja sam zadovoljan. Toliko imam brige oko svoje momčadi da nisam stigao pomno pratiti Hajduk. Morat će napraviti izuzetan napor u motivacijskom smislu da vrati onaj žar koji ih je krasio do sada - kazao je Zagrebov trener Ćiro Blažević.

Mišo Krstičević nervirao se tijekom utakmice, bodrio svoje igrače, nemoćno širio ruke. Na kraju je ipak bio zadovoljan s tri osvojena boda.

- Bilo je važno nakon dva poraza na Poljudu vratiti se pobjedom. Jedan trener je rekao da je 2:0 najgori rezultat, drugi je rekao eh da mogu uvijek voditi 2:0. Bilo je dosta muke, iscrpili smo se pred polufinale Kupa, ali to je naša sudbina - rekao je Krstičević.

Ostao je sa svojim mukama, Milić je ozlijeđen, Oremuš je nakon utakmice povraćao... Krstičević slaže momčad za Slaven Belupo i prvi polufinalni dvoboj Kupa Hrvatske što se igra u srijedu. To je za Hajduk najvažniji trenutak sezone.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.