SLOVENIJA

Zahovič: Uvjeren sam da Rusija pada

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Zahovič: Uvjeren sam da Rusija pada
18.11.2009.
u 08:52
Nakon dugo vremena nogomet je u Sloveniji prvi sport, ispred skijanja i hokeja. Naše je susjede zahvatila prava nogometna euforija, jer nakon osam godina opet bi mogli izboriti odlazak na veliko natjecanje.
Pogledaj originalni članak

U prvoj utakmici protiv Rusije u Moskvi Slovenija je pobijeđena sa 2:1, a pogodak zaostatka pokušat će nadoknaditi večeras u Mariboru (20.45 sati).

– Uvjeren sam da će Hiddinkova Rusija večeras pasti. Cijela Slovenija je uz reprezentaciju, narod igračima daje dodatnu energiju – kaže proslavljeni slovenski nogometaš, sada sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič.

Osim Kölnova napadača Milivoja Novakovića, slovenska reprezentacija nema igrača koji igraju u velikim klubovima.

– Nemamo velikih zvijezda, ali momčad je jako kompaktna. Okosnicu već nekoliko godina čine isti igrači i sada je to došlo na vidjelo – kaže Zahovič.

Dodatni motiv Slovencima je što su Rusi trljali ruke nakon ždrijeba dodatnih kvalifikacija.

– Znamo da su bili jako zadovoljni nakon izvlačenja, no vjerujte, mi smo se veselili još više. Protiv istočnih momčadi Slovenija je uvijek imala rješenja – smatra Zahovič.

Ne vjeruje da bi mogao presuditi iskusni trener Rusije Guus Hiddink.

– Rezultati potvrđuju da je veliki trener, no po mom ukusu previše inzistira na defenzivi – kaže Zahovič.

Kolika je euforija u Sloveniji uoči večerašnje utakmice potvrđuje da cijene ulaznica na crno dostižu i 200 eura, a u prodaji su bile po 20 do 25 eura.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MB
Martina Berger-Bedić
09:27 18.11.2009.

Tražim je na karti, nema je, nema je....Slovenije ije....

NE
nedamsedol
09:59 18.11.2009.

Mile, malo prošetaj do optika. Židovi su najbolji a i najskuplji... Nemaš para? E jeb** ga...

OB
-obrisani-
09:11 18.11.2009.

Ja nisam baš tako uvjeren kao Zlatko. Ali treba biti optimist. Ipak smo mala zemlja i več ovo je ogroman uspijeh da igramo te kvalifikacije. Moramo se Slovenci samo podsetiti kako bi bilo da naprimjer igramo sa Lihtenštejnom i hrabrimo se da smo najbolji ??? To bi bilo baš jadno i sramotno zato moramo sada uživati i vjerovati u čudo..Jer to čudo smo radom zavrijedili..